Prosinac 07, 2018 4322

Vodičani ugostili hodočasnika: Pješke od njemačkog Nürnberga do Meke u Saudijskoj Arabiji

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Donosimo vam nesvakidašnju priču o putovanju pješke iz Nürnberga u Njemačkoj do najpoznatijeg muslimanskog svetišta Meke, u Saudijskoj Arabiji, a poslao nam je naš čitatelj Krešimir Španja.

„Radi se o 44-godišnjem Nijemcu Stefanu kojeg smo imali čast upoznati, lijepo ugostiti i počastiti u našem kvartovskom lokalu kod 'Helmuta' pred njegov nastavak puta.“- rekao nam je Krešo

Taj 44-godišnji Nijemac, po struci IT- konzultant odlučio je ostaviti svoj uobičajeni posao u Njemačkoj i krenuti prije 2 i po mjeseca na put, kako on kaže, kao 'Slobodni diplomat svijeta'.

„U razgovoru s njime smo saznali da mu ovo nije prvi puta da radi ovako nešto i da je već prije par godina imao također putovanje pješke do Libanona, kao glasnogovornik mira među ljudima, prolazeći također kroz našu zemlju, Crnu goru, Kosovo, Makedoniju, Grčku, Tursku pa sve do Libanona.

Kaže da je tokom puta susretao raznorazne ljude ali da je velika većina ljudi vrlo ljubazna, susretljiva i spremna pomoći bez obzira na njihovu naciju, religiju i boju kože.

Još dodaje da bi ovakvim tempom za godinu i po dana trebao biti u Meki i da će u tom periodu sasvim sigurno imati dosta materijala za knjigu koju namjerava napisati i koja će imati naslov : ' Moj mir - Put u Meku'. „ – priča nam Krešo te dodaje kako su od Stefana saznali da namjerava napisati knjigu „Moje ime je Stefan. Želim biti slobodni diplomat svijeta. Ja trebam samo vodu, kruh i život.“

47575335_271913650121809_6762090330088013824_n.jpg

Stefanu želimo sretan put do svog odredišta

Poslijednja izmjena dana Petak, 07 Prosinac 2018 16:00
djelomob1.jpg