Siječanj 22, 2019 3143 Poslovni Ilustracija / Pixabay

Treba li se baš sve objaviti?: Na društvenoj mreži objavila fotografiju dobitnog listića pa netko umjesto nje podigao dobitak

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Mlađe generacije koje su odrastale s društvenim mrežama vide ih kao dio svog života i ne razmišljaju o posljedicama do kojih može doći zbog jedne „neoprezne“ objave. Upravo se to dogodilo 27-godišnjakinji koja je ostala bez više stotina kuna jer je netko drugi podignuo njezin dobitak na sportskom klađenju.


Naime, prema objavi umaške policije djevojka je 17. siječnja, nakon što je doznala da je ostvarila dobitak, na društvenoj mreži objavila fotografiju dobitnog listića, no potom ga nije mogla unovčiti. Doznala je, naime, da je netko već prije nje podignuo dobitak.

– Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni koje informacije i fotografije objavljuju na društvenim mrežama. Osim što na društvenim mrežama ne bi trebali objavljivati svoje osobne podatke i fotografije dokumenata, ne bi trebali objavljivati ni fotografije dobitnih listića. U ovakvim slučajevima počinitelj s pomoću računala na internetskoj stranici kladionice može upisati vaš broj listića i kȏd te na svoj korisnički račun isplatiti dobitni iznos. Budite oprezni prilikom objave informacija na društvenim mrežama, a ako postanete žrtva kaznenog djela, obavijestite o tome policiju – kažu u policiji.

djelomob1.jpg