Lipanj 13, 2019 6945

Made in Croatia: Suvenirnica Šimun jedina u Vodicama nudi isključivo hrvatske proizvode

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Šetajući Vodicama možete naići na veliki broj gift shopova, suvenirnica i štandova koji nude razne proizvode, većinom s kineskog tržišta, sasvim uobičajene i već viđene. Ali, ako trebate unikatni poklon, figuru vodičkog žudije ili možda portal panorame Vodica onda svakako zavirite u suvenirnicu Šimun. Ondje možete pronaći inovativne, posebne i zanimljive suvenire.


„Kada smo prije osam godina supruga i ja otvorili suvenirnicu Šimun vodili smo se mišlju da želimo isključivo proizvode koji imaju vezu s Vodicama i koji su drugačiji od svega onog što svakodnevno viđamo. Trudimo se da suveniri budu originalni i lijepi, ali i da imaju uporabnu vrijednost. Naša suvenirnica je tzv. „plasticfreeshop“, a ambalaža koju koristimo je isključivo od biorazgradivog materijala. Kako bi dodatno smanjili zagađivanja okoliša plastikom u budućnosti planiramo i uvođenje novih materijala u postupak izrade i pakiranja proizvoda. Također nam je u planu i izradu kvalitetnog web shopa kako bi svi naši proizvodi bili dostupni i na taj način“ – rekao nam je Marko Juričev Martinčev, vlasnik suvenirnice Šimun.

Osim tradicijskih rukotvorina poput vodičkog „klobuka“, „spare“ ili „garofula“ – vezenog karanfila na narodnoj nošnji, u ponudi imamo i brojne druge radove lokalnih umjetnika i proizvođača. Tako odnedavno nudimo i liniju unikatnih torbica „Dizajn Cvita“. Vina vinarije „Birin“ su od početka u našoj ponudi, ali i rakije i likeri „OPG-a Aralica“ koji su primjer kvalitete i tradicije – nastavio je vlasnik suvenirnice.

Vodiška - keramika (1).JPG

Ako ste možda zainteresirani za kupnju replike vodičkog bunara, magneta s autorskom slikom Šime Strikomana ili unikatne lampe dizajnerice Ivane Ergić, onda ste na pravom mjestu.

Od „Hrvatskih otočnih proizvoda“ u suvenirnici Šimun uz ekstra djevičansko maslinovo ulje možete pronaći prirodnu kozmetiku s otoka Prvića.

Ne morate nužno biti u Vodicama da biste kupili nešto za sebe ili najdražu Vam osobu. Putem facebook stranice https://web.facebook.com/Dalmacijana također možete naručiti željeni proizvod i on stiže na Vaša vrata.

Ukoliko ste ipak malo manje “tip“ za online narudžbe svakog dana, osim nedjelje, od 9 – 24 čekaju Vas u suvenirnici Šimun na adresi Obala Juričev Ive Cota u Vodicama.

Vodička nošnja - replika (4).JPG
Photo (10).jpg
djelomob1.jpg