Kolovoz 01, 2019 5034

Ispunjen Đardin: Natali Dizdar održala koncert za pamćenje

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Pred mnogobrojnom publikom u intimnoj atmosferi vodičkog đardina, zadarska pjevačica Natali Dizdar održala je koncert pun emocija.


Iako je zadnjih godina izbivala sa scene, ovim koncertom pokazala je da i dalje zna privući pozornost.

Spomenimo, godine 2004. izdala je svoj prvi službeni singl, "Ne daj", koji odmah uspijeva osvojiti gotovo sve top-ljestvice, kako mainstream, tako i alternativne, te biva nagrađen Zlatnom kooglom za pjesmu godine, nagradom HR Top 20 za najbolje plasiranu pjesmu na top-ljestvicama tijekom godine, kao i trima nominacijama i osvojenim Porinom za najboljeg debitanta. "Ne daj" se smatra najuspješnijim domaćim singlom 2004. godine.

Nakon još jednog vrlo uspješnog singla, u svibnju 2005. je izdala i dugo očekivani album "Natali Dizdar", koji osvaja kritiku i uskoro dostiže srebrnu nakladu. Krajem 2005., album je uvršten na popis deset najboljih domaćih albuma godine po izboru glazbenih kritičara Jutarnjeg lista, a prima i čak osam nominacija za Porin 2006.

Četiri godine nakon uspješnice albuma ”Natali Dizdar” izbacuje novi album imena ”Pronađi put” koji je najavila singlom ”Stranac”, uz kojeg se na albumu nalaze poznate pjesme ”Stop” i ”Mjesecu je dosadno”, rezultat suradnje Natali i poznatog hrvatskog glazbenika Darka Rundeka.

Publika je izlazak trećeg albuma morala čekati tri godine, kada je 2012. objavila album ”ZKM Live”, uživo snimljen veliki koncert u Zagrebačkom kazalištu mladih. Nakon trećeg albuma radi dulju stanku i ne izbacuje novi album, već samo singlove od kojih je veću medijsku popraćenost doživjela pjesma “Iluzionist”, za koju je spot režirao i snimao Filip Dizdar.

Koncert se održao u sklopu manifestacije Đardin je IN koji već treću godinu zaredom u lepršavoj atmosferi ljetnog šušura, pod krošnjama stabala u intimi parka dovodi mnogobrojne izvođače. Organizator manifestacije je TZ Vodice
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 01 Kolovoz 2019 00:57
djelomob1.jpg