Kolovoz 07, 2019 5804

Ni trudnoća joj nije prepreka

SMJEŠKOM PROTIV TREME: Svestranu Anđelu Fržop i njene voditeljske projekte možemo vidjeti i u Lici

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)
Uz titulu najbolje hrvatske amaterske glumice Vodičanka Anđela Fržop rastura i na voditeljskim projektima. Počela je još na školskim priredbama, kao studentica zarađivala dodatni đeparac te danas nema što nije vodila, od stručnih skupova, političkih, svečanih sjednica, otvaranja izložbi preko zabavnih sadržaja - glazbenih, plesnih..


I ovo joj je ljeto aktivno i radno, dakako, uz stalni posao računovođe. Kad kazališna sezona završi, s „dasaka koje život znače“, seli se po raznim pozornicama u različitim gradovima.

- Kada te struka nagradi za ono što voliš raditi, mislim na ponovnu nominaciju za najbolju glavnu žensku ulogu na Festivalu hrvatskih kazališnih, sredina u kojoj živim to prepoznaje i čini mi se da imam i više posla! Srodne su te pozornice, glumačko umijeće se vrlo lako prenosi od događaja do događaja, od prigode do prigode, scenski govor, izražajnost uvelike pomaže pri vođenju - priča nam Anđela Fržop.

Zadnjih mjeseci možemo ju vidjeti od pozornice u Lici, gdje je vodila Večeri tamburice i Gospić fest, preko Vira, Zadra, Pakoštana, Tribunja, Prvića..

- Tamburica u Lici je sjajna, ali uvijek je zanimljivo. Također, uvijek je i trema prisutna. Nje se nikad ne mogu riješiti, ali niti ne želim. To je pozitivna trema i vjetar u leđa, dokaz da ti je stalo do onoga što radiš. To je slatko iščekivanje, kada zakoračim na pozornicu, kada se svjetla upale i izgovorim prvu rečenicu, ona nestane. Kao i na daskama.Nekad se dogodi i da pogriješi jer nemoguće je očekivati da program, koji traje dva ili tri sata, bude izgovoren bez greške, da se neki podatak ne izgovori, krivo ne pročita.

- Bude uglavnom simpatično ako ste dovoljno lukavi, ali i šarmantni da okrenete na zafrkanciju, priznate grešku. Publika voli opuštenost pa i greške ako se lijepo upakiraju. Ima tu puno improvizacije, ali uglavnom su to sad ljetne manifestacije i događanja pa je sve opušteno, ležerno..

Kazalištarci ljeti miruju što se „dasaka“ tiče, osim ako nisu dogovorili neka gostovanja unaprijed. S jeseni se počinje s novim projektima i nastavljaju stari, malo se putuje i gostuje s predstavama, pripreme za Festival hrvatskih kazališnih amatera kreću s jeseni, dogodine je jubilarni 60., a Vodice su ponovno domaćin oba kazališta vikenda.

- Što se mene tiče, ljetni odmor ću malo „produžiti“ jer se spremam, opet, za najljepšu životnu ulogu. Najljepša i najzahtjevnija, najpotpunija i najkompleksnija uloga. Gdje nagradu uživate svakog dana i svake minute. Biti majka i gledati svoje dijete.Svestranu Anđelu nekad smo mogli vidjeti za mikrofonom i u malo drugačijem aranžmanu.

- Kao osnovnoškolka i mlađa srednjoškolka pohodila sam dječje, glazbene festivala i tu priča završava. No, prije dvije godine, vratila sam se mikrofonu u pjevačkom smislu i to za 40. jubilarni Prvi glas Stankovaca koji je okupio sve nekadašnje sudionike, pobjednike, voditelje, organizatore.. Volim glazbu oduvijek, neostvarena mi je želja glumiti i pjevati u mjuziklu, a zasad moje pjevanje uživa samo sin Tvrtko.

Sve svoje aranžmane redovito upakira i nekom odličnom odjevnom kombinacijom i brojnim detaljima koji su na njoj cakum-pakum!

- Odjeća, zaista, ne čini čovjeka, ali je volim. Volim se lijepo obući i uvijek biti u skladu s prigodom. Modu volim u svim njenim oblicima i vremenima. I to je umjetnost! Zabava i igra! Određeni stil nemam- ali naginjem onom ženstvenom, klasičnom stilu koji me lijepo odijeva, od male crne haljinice do romantičnih, dugih haljina, bisera, rukavica, šešira. Ništa manje dobro se ne snalazim i u rock stilu - trapericama, kožnim jaknama, čipki... Volim i sportski za duge šetnje i vožnje bicikla s obitelji, ali i treninge u teretani. Bitno mi je da uz svaki stil uklopim obožavani crveni ruž - otkriva Anđela.

Koliko voli modu, toliko ne voli kupovanje i lutanje po dućanima, ali podržava hrvatsku modu, hrvatski proizvod i hrvatske dizajnere.

- Uglavnom se uvijek vrtim oko istih koji mi odgovaraju stilom, ali i cijenom i samim pristupom kupnji. Neki od njih su mi postali i prijatelji koji znaju što volim pa nema puno mudrovanja i biranja. Izdvojila bih brand Robert Sever , Soel by Sonja Lamut i Lukabu by Marina Jerant.

Uskoro postaje mama dječaka po drugi puta. Termin je u 12. mjesecu na samom početku zime ili u kasnu jesen. Dok je bila trudna s Tvrtkom, radila je do zadnjeg dana.

- Bio je s mamom još u trbuhu na pozornici. Tako je i sada. Trudnoća je „školska“, sve je , Bogu hvala, u redu pa je onda lako raditi i biti u blaženom stanju. A to zaista jest takvo stanje, blaženo. Žena je drugačija i sve joj lakše pada i sa osmjehom.

I uskladiti sve obaveze, kaže, skroz je jednostavno.

- Tvrtko je živahan i drag dječak koji će u listopadu napuniti tri godine, a muž Dado i ja se lijepo razumijemo i nadopunjujemo. Oboje imamo ozbiljne poslove, ali i svoje hobije. Dogovor kuću gradi, a mi smo već majstori u tome - ispričala nam je za kraj Anđela.
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 07 Kolovoz 2019 11:45
djelomob1.jpg