Siječanj 20, 2020 3802 Ilustracija/Pixabay

A kako je kod vas?

Ćute li danas Vodičani depresiju? Neki odgovori mogli bi vas i nasmijati

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Svake godine prema nekim posebnim formulama računa se najdepresivniji dan. U računicu ulaze vremenski uvjeti, post blagdansko razdoblje, dugovi i prethodni veći troškovi, pad motivacije, ne hvatanje u koštac sa zacrtanim ciljevima te nekako to ispadne treći ponedjeljak u siječnju. U nastavku pročitajte što su nam odgovorili naši Vodičani na pitanje ćute li tu današnju depresiju ili je to samo mit. 

-    Nisam ni znala da je to danas. Ja se ne osjećam depresivno, gori mi je 11. misec nego prvi. Ma sve je to u glavi. Nema depresije, koja depresija. Evo kuvan bolonjeze, zagorit će mi, a onda bi ja i ukućani stvarno mogli biti u depresiji – kazala nam je nasmijana Iris u telefonskom pozivu.

-    Najdepresivniji dan? Ne, sutra mi je imendan, divan dan. Ne znam di ću prije od posla, kakva depresija. Mislim da su i gosti oduševljeni mirom i tišinom u ovo vrime godine jer mogu na miru upijati ulice i ispijati kavu – kazao nam je jedan turistički djelatnik.

Dodao je i da se sad idu skupiti gledati rukometnu utakmicu. Nakon još jedne pobjede, osmjesi koji su se negdje prikrali vratiti će se na eventualno napaćena hrvatska lica. 

Zatim smo upitali i jednu našu frizerku ima li u tome istine.

-    Nisam primijetila, čak su mi danas klijenti bili veseliji nego prid blagdane – kazala je Ivana.

Jedan anketirani gospodin nije nam baš bio od volje.

-    Onda da se ne brinem? Sutra će već biti bolje? Odlično. Pravo da vam kažem evo sad nisam više kad znam tu činjenicu. 

Pitali smo ga bi li nam otkrio što ga je to mučilo.

-    Izaša sam malo u đir da provitrim glavu od na ovoj buri. Ništa posebno, ali mislim da taj dan generalno pripisuju tome sad nakon blagdana, 20. je u misecu, puno je troškova ostalo u prošloj godini, a ni ova nije započela najbolje. Sve neka crna kronika na sve strane. Smatram da je to nekakvo marketinško generaliziranje nakon svih onih lampica, veselja i poklona. Kad to padne onda se očekuje. Ali, ja ću generalizirati Vodice pa ću reći da mi nismo depresivci. Gunđala nekad jesmo, ka i ja sad, ali depresije nema. Živili mi! – zaključio je barba Ante.S njim se u nekim zaključcima složila i Ines.

-    Ćutim, baš sam pričala s prijateljem neki dan o postblagdanskoj depresiji. Nkekako je sve bilo užurbano i puno života i poslin blagdana sve je palo – svi su se istrošili, iznaidali, iznapijali… Pa onda od 1.1. se uvik odlučiš na neke nove promjene, fizičke i psihičke, ali naravno da to brzo propade! Mislim da je ovo nekakvo restart i detox vrime koje organizmu, ali i mozgu možda čak njaviše, triba da bi profunkcioniralo i izdržalo do kraja godine. Ćuti se, itekako se ćuti – iskreno nam je prokomentirala.
 

djelomob1.jpg