Lipanj 15, 2020 7105

„Bolje da nestane sela nego običaja“ : Uspješno održan tradicionalni ljetni moto susret 2020

Ocjeni sadržaj
(11 glasova)

Početi ćemo ovaj tekst, a i završiti sa legendarnom izrekom sa naših prostora - „Bolje da nestane sela nego običaja“ 

Piše T.Z.

Znali smo da je Šime Strikoman sposoban, uz to i vodička fotografska ponos i legenda, ali otkuda čovjeku baš kada mu zatreba, usprkos još uvijek aktualnom „problemu na odlasku“ -  stotine motora i motorista za njegovu 709. Milenijsku fotografiju!?... Iako već legenda, ipak on nije Superman, nego Strikoman, znači morao je imati nekakvu moćnu podršku…

Kao što i sami već pretpostavljate, čim je riječ o motorima i motoristima, pogotovo kad su u većem broju – s tim mora imati nekakvu poveznicu moto klub „Okit“, već dugo poznat i prepoznat na europskoj i hrvatskoj motorističkoj  i turističkoj sceni. Potonje naglašavamo ne da bismo samo hvalili MK „Okit“, već da lakše objasnimo vojsku motorista i motora koja je odlično odradila posao za našeg Šimu i pod njegovim zapovjedništvom rodila još jednu u nizu Milenijsku fotografiju.

Svi su znali da se bliži datum kada bi inače MK Okit imao svoj ljetni susret, no nitko kao niti sami članovi moto kluba nisu znali da li će se susret održati, ponajviše zbog jako puno promjena informacija glede aktualnih „mjera“ i samih „preporuka“ u svezi istih.

I ono što se desilo nadalje, ušlo je prema riječima sviju članova, u povijesni događaj moto kluba Okit.

Naime, poštujući kao i uvijek, kako kažu - legitimne autoritete ove zemlje pa tako i njihovu bojazan glede projicirane situacije u zemlji i svijetu; nisu se odlučili održati pa tako niti reklamirati svoj tradicionalni ljetni moto susret 2020….

No, zaboravili su ga i otkazati… i tu počinje mala legenda koja je već ušla u povijest kluba.

Naime, na osnovu samog „neotkazivanja“ moto susreta, već početkom tjedna u kojem se susret trebao održati tek krajem istoga – u Vodice su počele pristizati skupine motorista. Naravno, isti su prema običaju tražili članove lokalnog moto kluba, javljali se istima ili su jednostavno odlazili do prostorija moto kluba na periferiji Vodica. I na upit ugodno iznenađenih članova Okita „otkud vi?“ svi su odgovarali na sličan način – „pa niste nigdje otkazali party, a ja živim za ovaj vaš susret“. Izdvajamo i odgovor jednog pridošlog bajkera :

„Evo me, niste otkazali susret a ni granate ne padaju.. a i da padaju kaj - ja bi došel i tak jer ste mi zafalili“ ..Iskusni i uigrani članovi MK Okit, jako su se brzo snašli i upriličili jedno prekrasno moto druženje za pristigle motoriste i klubove u svojim prostorijama u subotu. Samo druženje je bilo jedno od emotivnijih i boljih nego ikada, ponajviše vjerojatno i zato što je nakon čudne situacije u zemlji i svijetu koja je potrajala čak nekoliko mjeseci – ljudima jako puno značilo vidjeti druge ljude, prijatelje, istomišljenike…

Sve je to bila odlična prilika naravno i za našeg Šimu Strikomana, koji je jako efektno posložio pristigle „manekene motoriste“ i stvorio još jednu svoju legendarnu 709. Milenijsku fotografiju.

Da bi spontana i efektno odrađena organizacija ovog druženja bila ovoliko uspješna osim članovima kluba posebne zasluge idu, kako ističu sami članovi MK Okit i slijedećim osobama : Grad Vodice, TZ Vodice, Obitelj Mateša, DVD Vodice, Termiti, Darko Bastić (Olympia), Zoki Josipović Molaga, Kate Španja, Dejana Studić, Anita Juričev, cure iz Šanka, Motonautica Jareb, Auto Vodice, Vučna služba Dado, Autoservis Tabula, Iljadica Rapo, Yamaha Vice Maričić, Forch, Berner, Pelagos Net Farma d.o.o. Zadar, Kornat Ittica d.o.o. Pakoštane, svim babama i didama i naravno svima drugima koji su pripomogli…

A o atmosferi i spontanom večernjem druženju motorista, pristiglih iz svih krajeva lijepe naše, EU i okolice možda će više reći fotografije koje možete pogledati u priloženoj galeriji.

I kako smo obećali na početku, na kraju ćemo samo parafrazirati staru izreku :
#boljedanestaneselanegoobičaja

Tags
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Lipanj 2020 13:08
djelomob1.jpg