Srpanj 15, 2020 3935

Teško je, ali kako su neki su neki kazali, bolje nego da se opet zatvorimo

VIDEO ANKETA Ugostiteljski djelatnici o novom radu pod maskama

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Osim što je nošenje maski obavezno za zaposlenike u ugostiteljskim objektima i za sve zaposlenike i posjetitelje zdravstvenih ustanova, vozače i putnike u javnom prijevozu, prodavače i kupce u trgovinama, ono od danas vrijedi i za pošte, banke i sve druge institucije gdje ljudi dolaze u bliski kontakt i čekaju uslugu. Također, to se odnosi i na sve uslužne djelatnosti kao što su pedikeri i frizeri, što je do sada bila preporuka. 

Iz Nacionalnog stožera pozivaju na savjest te poručuju kako kazni zasad neće biti. Ipak, postojat će sankcije u određenim novčanim iznosima ako se pokaže se neke mjere ne pridržavaju. 

U vodičkom Stožeru civilne zaštite potvrdili su nam da su dužni provoditi nadzor.

-    Morat ćemo reagirati i po dojavama o nepridržavanju mjera i novih pravila. Za sada ih se svi pridržavaju pa nema ni kršenja. Na tome im se zaista zahvaljujem i dajem podršku, kazao je Stipe Bosotin, načelnik Stožera.

Također, maske su obavezne i u Gradskoj upravi, ali i u ljekarnama u kojima se uglavnom one i nabavljaju. Što ako netko dođe bez maske kako bi ju kupio?

-    Ovih par dana smo im dopuštali da uđu što vrlo brzo više neće biti moguće. Što se tiče naših zaliha, zasada imamo maske svih vrsta, kazala nam je Andrea Matak, farmaceutkinja iz ljekarne Baranović.

Što su nam kazali naši ugostiteljski djelatnici o novom iskustvu rada pod maskama pogledajte u video anketi.

{youtube}

}

Tags
djelomob1.jpg