Srpanj 18, 2020 2832

Jedan od najposjećenih glazbenih festivala u Dalmaciji „Jazz & Blues festival“ slavi svoju punoljetnost

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Na vodičkoj rivi započeo je Jazz&Blues festival koji već 18 godina organizira Turistička zajednica Grada Vodica. Tijekom godina ovaj je festival postao jedan od najposjećenih glazbenih festivala u Dalmaciji poznat po kvalitetnom programu. 

Od 2003. godine kada je održan prvi festival, među publikom je prepoznat kao festival vrhunskih interpretacija renomiranih glazbenika u jedinstvenom ambijentu vodičkog amfitetra na rivi. 

Stilski se ovaj festival proteže od klasičnih ritmova swinga i dixielenda sve do suvremenijih žanrova poput fusiona i free jazza. U trajanju od tri večeri festival privuče oko 1500 ljubitelja jazz glazbe, a ulaz je slobodan. Organizator festivala je Turistička zajednica grada Vodica.

Festival u subotu 18. srpnja svojim nastupom otvorio je Black Coffee

Black Coffee iza sebe ima 13 studijskih albuma, 3 diskografske nagrade "Porin" te pregršt nastupa kako na domaćim  tako i na inozemnim jazz festivalima. U svojoj bogatoj glazbenoj karijeri nastupao je sa niz renomiranih hrvatskih i inozemnih glazbenika - Boško Petrović, Matija Dedić, Zdenka Kovačiček, Gibonni, Oliver Dragojević, Georgie Fame, Catia Werneck, Tammy McCann, Nelson Latif etc. Posljednih nekoliko godina nastupa sa Martine Thomas, pjevačicom iz New Yorka, zajedno s njom su i izdali CD pod nazivom "Yo Yo". Koncerti s Martinom su istinski spektakli a na repertoaru su osim jazz standarda i evergreeni soul i funky glazbe 20 stoljeća. Ove je godine izašao 13. po redu album pod nazivom "Once upon a time" u izdanju diskografske tvrtke "Caligola records "iz Venecije.

Sutra na istom mjestu od 21:30 nastupa Big Band Hrvatske liječničke komore

Tags
Poslijednja izmjena dana Subota, 18 Srpanj 2020 22:36
djelomob1.jpg