Srpanj 19, 2020 4147

Punjenje baterija u prkos koroni

Turisti iz Austrije u Vodicama: 'Kad se radi o hrvatskom moru nema puno dvojbi hoćemo li doći ili ne'

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Dok brojne zemlje rade kampanje kako bi ostavile svoje građane na godišnjem na svom teritoriju, naravno, kako bi novac ostavili 'doma', bračnom paru iz Austrije Hrvatska je bila jedina opcija. Iako su obišli cijelu našu obalu, Vodice, u kojima za vikend prema neslužbenim podacima boravi oko 8 tisuća gostiju, izabrali su prvi put, a kući će se vratiti puni dojmova i punih baterija.

-    Kad se radi o hrvatskom moru tu nema puno dvojbi hoćemo li doći ili ne. Zadnjih 30 godina ono je redovito na našoj booking listi za gotovo svaki odmor, priča nam Toni Draguljić koji je s obitelji došao iz malog grada pored Linza na sjeveru Austrije.

Obišli su gotovo cijelu našu obalu, od Dubrovnika do Zadra, ali u Vodicama su prvi put. Ovdje ostaju nekoliko dana te već planiraju ponovni dolazak u kolovozu. Korone se, kažu, ne boje.

-    Ne možemo reći da austrijski mediji pišu loše napise o korona krizi u Hrvatskoj jer takve stvari ne čitamo, a i ne pratimo puno vijesti. Čuli smo da kažu da se tu ne bi trebalo ići, ali to je samo borba za opstanak. Smatramo da se korona ipak nije pokazala kao smrtonosni virus od kojeg se masovno umire te da nema mjesta panici. 

Hoće li Austrija u narednim danima zatvoriti granice prema Hrvatskoj je nešto o čemu se ne žele unaprijed brinuti, a ni ne vjeruju da će se dogoditi. Dok su putovali u veće gužve na graničnim prijelazima nisu upali, osim što su čekali tek pola sata na ulazu u Hrvatsku.

-    Kontrola je bila uobičajena. Dobili smo upute o ponašanju i to je to. Što se tiče maski, iako nisam pobornik nošenja, one nam ne kvare dojam. Postale su normalne posvuda. Isto tako, bilo je i gorih situacija koje smo svi preživjeli, a mi smo konkretno u Hrvatsku dolazili i devedesetih. Jednostavno, kad ti je dosta stresa i posla moraš doći ovdje napuniti baterije, naglasio je Draguljić.

Vodice i smještaj u hotelu Olympia Sky izabrala je supruga koja je nekada radila u turističkoj agenciji, a zadatatak joj je bio upravo ocjenjivanje kvalitete hotelskih usluga i smještaja diljem svijeta.-    Često smo ovuda prolazili i napokon smo uhvatili priliku da obiđemo i ovaj grad i kraj. Čuli smo da je jako lijepo i to sada želimo doživjeti. Moram priznati da je još ljepše uživo. Djeca nisu gubila ni minute, već su uskočila u jedan od bazena, a kasnije ćemo i do mora. Teško je objasniti što nas to ovdje vuče i zašto toliko volimo ovu obalu, ali iako sam obišla razne destinacije, ovo će more uvijek ostati prvi izbor za nas i našu obitelj. I u prkos koroni!, kazala je Svjetlana Draguljić.
 

djelomob1.jpg