Veljača 07, 2021 5681 Večernji list

HELENA BASTIĆ I DALJE GRADI KARIJERU: Trenutačno čeka da se situacija s pandemijom smiri pa da krene u nove pobjede

HELENA BASTIĆ I DALJE GRADI KARIJERU: Trenutačno čeka da se situacija s pandemijom smiri pa da krene u nove pobjede Foto: Šime Strikoman
Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Proslavila se devedesetih kada je s bendom The Bastardz napravila hit 'Tvoja ljubav', a pjevačica Helena Bastić kasnije se kratko povukla sa scene. No vratila se i ostvarila uspješnu karijeru te danas živi u Vodicama. U javnosti se više ne pojavljuje često, a društvene mreže ne koristi.

Trenutačno čeka da se situacija s pandemijom korona virusa smiri pa da krene u nove pobjede. 

- Ograničena mogućnost rada dugoročno ima ozbiljan utjecaj na sve nas i ne znam kakav je ishod u budućnosti. Nadam se i vjerujem da će sve ovo brzo proći i da ćemo se vratiti načinu života i rada na koji smo navikli i koji priželjkujemo - ispričala je za Večernji list. 

Fokusirana je na zdravlje pa svakodnevno boravi u prirodi. Kako kaže, to ju inspirira za nove planove i ideje, a možda i neke nove pjesme. 

- Dosta se educiram na internetu, na mnogim stranicama koje se bave temama koje su aktualne i koje me zanimaju. Najponosnija sam na to što u zadnje vrijeme surađujem s orkestrima u kojima sviraju vrlo mladi i talentirani ljudi, pa čak i djeca. Očekujem da ću i dalje nastaviti suradnju s mladim glazbenicima i da će idući period omogućiti rad u dvoranama  ili na ljetnim pozornicama - otkrila je Helena. 

Spomenula je i suradnju sa Šimom Strikomanom. 

-    Već dugi niz godina surađujemo na fotografijama i snimanju videospotova za moje autorske pjesme. Suradnja je počela iz potrebe i želje da napravimo nešto kreativno i zanimljivo pa smo krenuli raditi. Šime je iskusan snimatelj i vrlo je aktivan i brzih ideja u procesu snimanja. Najviše koristimo prirodni ambijent i prirodne ljepote našeg kraja kao neiscrpnu inspiraciju. Vrlo je zahtjevno i interesantno kad smo na nekoj lokaciji i spontano osvane ideja da, na primjer, stanem pod hladan slap ili da se opušteno prošećem  šumom sa sokolom na ruci ili jašem na konju i kupam se u moru. Pomislim da je nemoguće izvesti neku novu ideju, ali već nekoliko trenutaka kasnije snimamo neki novi nezaboravni kadar.  

Govori kako je zrelija no što je bila u onim vremenima kada je nastupala kao pjevačica benda The Bastardz. Promijenila se, ali je ostala svoja te ima više životnog i profesionalnog iskustva. 

-  Bili smo odlična ekipa te i danas postoji interes za taj naš glazbeni izraz među ljudima, posebno mladim glazbenicima koji se referiraju na neke pjesme i stilove koje smo mi svirali.  Utjecaj koji je ostao od te glazbene energije osjeća se i danas - rekla je Bastić za Večernji list i priznala kako joj nedostaje noćni život u Zagrebu.

Cijeli članak pročitajte na Večernjem listu

djelomob1.jpg