Ožujak 18, 2021 5216

Priznaje da joj je trebalo hrabrosti da otvori studio, pogotovo u ovo vrijeme pandemije, ali nema mjesta strahu dok radiš ono što zaista voliš

O zumbi s Elom Burazer: “Svjesna sam da je ženama prijeko potrebna aktivnost za razbibrigu i bolji osjećaj”

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

Ela Burazer kao osnovnoškolska plesala je u Vodičkim mažoretkinjama, a nešto kasnije i zumbu u koju se zaljubila. Da postane instruktorica ovog plesa odlučila se prošlo ljeto kad je kao majka jednogodišnje djevojčice poželjela raditi ono što zaista voli, a da pritom ima dovoljno vremena za nju. Rodila se ideja o otvaranju zumbe fitnessa u Vodicama te se nedavno i obistinila.

“Hrabrosti je naravno trebalo, pogotovo u ovo vrijeme pandemije, ali sam bila svjesna da je ženama prijeko potrebna aktivnost za razbibrigu i bolji osjećaj. Nikad nisam voljela suhoparno vježbanje dok zumba pruža spoj plesa i vježbi”, priča nam 25-godišnja Ela Burazer.

Zumba je plesni aerobik s latino ritmovima. Uključuje plesove reggaetona, salse, bachate, cumbie, hip hopa, merenguea, a takav spoj omogućava da svaka žena pronađe nešto za sebe neovisno o fizičkoj kondiciji i spremi.

“Svaka polaznica nakon prvog treninga kaže da je bilo naporno, ali ne toliko fizički koliko psihički jer se nekoliko prvih treninga pokušavaju pohvatati koraci. To je prirodan proces i iz iskustva sadašnjih polaznica znam da već nakon nekoliko treninga u njima počnu uživati”.

Kao i njenim polaznicima, priča nam, i njoj je u početku bilo teško pa ih zato i ohrabruje da je to normalno te što se prije opuste i prepuste glazbi, brže će sve pohvatati i uživati u plesu.

“Treninzima se mogu pridružiti i one koje za sebe tvrde da imaju 'dvije lijeve', odnosno apsolutne početnice u plesu. Upravo takve polaznice i imam u svom timu te priznajem da su one najveće štreberice jer se i najviše trude”.

Svaki trening započinje sa zagrijavanjem nakon čega slijedi cardio koji je najzabavniji dio sata jer prelaze iz pjesme u pjesmu, iz jedne vrste plesa u drugi. Poneke pjesme su kombinacija više vrsta ritmova pa time i plesova. Nakon glavnog dijela slijedi istezanje. “Poslije svakog sata zumbe osjećam se ispunjeno jer znam da sam odradila kvalitetan i zabavan trening uz ples i glazbu. Vjerujem da se i moje polaznice osjećaju isto. Zumba djeluje na sve skupine mišića. Jačaju se i oblikuju noge, stražnjice, trbušni mišići.

U kombinaciji s vježbama snage aktivira se cijelo tijelo te se samim time troši više kalorija. Osim fizičkih blagodati moram nadodati i pozitivnu energiju kojom se polaznice napune tokom plesa”, naglasila je instruktorica Ela.

 

djelomob1.jpg