Svibanj 26, 2021 3838

BluVinil – Jedan od najperspektivnijih bendova na ovom području

Ocjeni sadržaj
(11 glasova)

20. svibnja im je izašao singl i videospot pod nazivom „Heroji“. Tim singlom najavljuju drugi kojeg planiraju objaviti sljedeće godine. Do tada će svirati što je više moguće, da nadoknade sve što im je uzela 2020. godina

- Čovjek sam od dvije karijere – glazbene i ugostiteljske. Glazba me prati cijeli život i povezan sam s njom od malih nogu. Bubnjeve sam počeo svirati jer mi najviše karakterno odgovaraju pa nije bilo smisla svirati neki drugi instrument. Prijatelji i obitelj su me na mom glazbenom putu uvijek podržavali i hvala im na tome – započeo je bubnjar Ante Lovrić Tancalo razgovor.

BluVinil je mladi perspektivni bend sa šibenskog područja koji je započeo svirajući po studentskim večerima. Osnovan je 2017. godine, a Ante Lovrić Tancalo im se pridružio godinu kasnije. 

Uz njega u bendu su Matej Nakić (vokal i gitara), Bruno Jakelić (bas i vokal), Matija Maljoku (klavijature). Iako su zauzeti fakultetskim i poslovnim obvezama, vrlo ozbiljno pristupaju glazbi.

-    Probe imamo nekoliko puta na tjedan i vježbamo repertoar kako bismo zvučali što bolje – kako u studiju tako i na pozornici. Iako je mnogo bendova koji traže svoje mjesto pod suncem i jako se teško istaknuti mislim da je za uspjeh benda potrebno puno rada, truda i odricanja. Potrebna je prava ekipa, kvalitetan tekst, dobra glazba i na kraju - dobar manadžment. Inače ništa nema smisla – nastavlja bubnjar Tancalo.

Nije im teško uskladiti poslovne i životne obaveze jer sve imaju isplanirano unaprijed i toga se drže. Obožavaju stvarati novu glazbu, stoga svakoj probi pristupaju entuzijastično. 

Tako su stvarajući novu glazbu nedavno izdali svoj album prvijenac Apaši koji ih je sve pozitivno iznenadio.

-    Nismo se ni u snu nadali ovakvom uspjehu. Iako nas često svrstavaju u retro rock s modernim prizvukom pjesme s ovog albuma žanrovski pripadaju vintage rocku i popu. Svih devet pjesama s ovog albuma mogu se pronaći i u digitalnom izdanju na Spotifyu, Deezeru, iTunesima i svim ostalim digitalnim servisima – dodaje Tancalo.A nisu se ni nadali nominacijama. Imali su tako momci iz Bluvinila nominacije za Debitanta godine i Izvođača godine na prestižnoj Rock and Off nagradi Večernjeg lista 2020. godine. 

Za svu glazbu i tekst zaslužan je fenomenalni Matej Nakić, koji donosi gotove skice pjesama, a zatim se svi zajedno uključe oko aranžmana. Uz njega surađuju s  Antoninom Šimićem iz Greenwood studija. 

-    To je čovjek koji zna napraviti vrhunsku snimku i sviđa mi se modernost u njegovom pristupu. Što se tiče našeg Tomislava Dugandžića... S njim se već dugo poznajem i jako sam sretan što surađujemo. Iza nas su već dva spota u vrhunskoj režiji koju samo on zna izvesti i toplo se nadam da ćemo nastaviti surađivati i dalje – dodaje bubnjar Tancalo.

A ni Tomislav Dugandžić, samouki snimatelj i montažer svega vezanog uz video produkciju, nije krio zadovoljstvo sa suradnjom.

-    Da, odradili smo dva spota i mogu vam reći da su mi ta snimanja definitivno jedna od najdražih otkako se bavim ovim poslom. Momci stvarno imaju to nešto što se može prepoznati u njihovim pjesmama, a i u spotovima. Snimalo se u studiju na greenscreenu i na lokacijama kao što su "Mačkov Kamen" u Oštrovici i sportskoj dvorani tehničke škole u Šibeniku. Oba spota su snimljena u dva dana, jedan dan na lokaciji, a drugi dan u studiju što je kod mene i nekakvo pravilo. Nakon dugog snimanja svima pada koncentracija i energija tako da je lakše to prelomiti da svi budemo sretni i zadovoljni na kraju – rekao nam je Tomislav Dugandžić.

Što se tiče najboljih dijelova spota u Apašima mu je definitivno najdraži kraj jer ih je taman promašila oluja za nekih 100 m i odjednom su imali prelijepi zalazak koji se odlično poklopio sa riječima u pjesmi. 

-    Za Heroje se još ne mogu odlučiti ali ima jedan kadar u kojem bassist Bruno drma glavu u ritmu pjesme i znam da ga krenem oponašati svaki put kad gledam spot – sa osmijehom je dodao Dugandžić.
Iza BluVinila je oko dvadesetak nastupa, a za ovo ljeto imaju dogovorene gaže tako da svirke neće nedostajati. 

- Nažalost, u Vodicama nemamo još ništa dogovoreno, ali zato 5. lipnja imamo nastup u Šibeniku na Tvrđavi svetog Mihovila uz bend Silente. Nadalje, 18. lipnja sviramo u Splitu, ispred kluba Zente (ex O'Hara), 23. srpnja smo u Sinju, te 7. kolovoza u Pločama gdje nastupamo uz bend SARS – nastavlja mladi bubnjar.

Imaju još dogovorenih koncerata za ovo ljeto, ali dok ne definiraju datum ne žele ih iznositi u javnost. 

-    U svakom slučaju jako se radujem što ćemo opet moći svirati uživo. Falilo nam je to – zaključio je Ante Lovrić.

Foto ustupio  Ante Lovrić Tancalo

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 26 Svibanj 2021 18:04
djelomob1.jpg