Srpanj 31, 2021 1670 Facebook

Publiku Motovunskog festivala nasmijala premijerna projekcija filma kojem je Šime Strikoman direktor fotografije

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Na motovunskom Brdu filmova sinoć je  publiku do suza nasmijala premijerna projekcija genijalnog filma, “Čiči-biči: Bolski turizam u doba korone”. 

Dio je to popratnog programa All Inclusive, koji propituje utjecaj masovnog turizma na naše živote, a nema nikoga boljeg da govori o skrivenim i neskrivenim opasnostima turizma od slavnoga bolskog umjetnika, dugogodišnjeg borca protiv turizma, demokracije i Coca-Cole Ivice Jakšića Čokrića Puke. 

On je u samotnim danima karantene na atipično pustom Braču odlučio uzeti u ruke redateljsku palicu, škare i ljepilo te vlastoručno revitalizirati pandemijsku turističku sezonu. U Bol je doveo goste sa svih strana svijeta – bilo je tu Amerikanaca, Španjolaca, Nijemaca – a da je pritom epidemiološku opasnost sveo na nulu. Jer ti su brački turisti, koji su punili kafiće, restorane i apartmane, išli na brodske ture, a i sunčali se na plažama, bili sazdani – od kartona.

Za uspjeh ovog filma zaslužan je i naš sumještanin Šime Strikoman koji je direktor fotografije filma.  Film je nastao u nezavisnoj produkciji udruge Šušur Bol.

Poslijednja izmjena dana Subota, 31 Srpanj 2021 12:59
djelomob1.jpg