Kolovoz 10, 2021 5818 Zadovoljna.hr

Evo što znači ako ugledate psa koji na povodcu ima svezanu žutu vrpcu

Evo što znači ako ugledate psa koji na povodcu ima svezanu žutu vrpcu Facebook: Projekt žuti pas
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ako ugledate psa koji na sebi ili na povodniku ima žutu vrpcu ili maramu, to je pas koji treba prostora. Nemojte prilaziti ni psu ni ljudima koji su s njim – vrijedi i za ljude i životinje.


Projekt Gulahund Žuti pas omogućuje vlasnicima da budu potpora svojem osjetljivom psu u njihovoj svakodnevnici, među ljudima i životinjama.

Pas iz raznih razloga može trebati prostora:

- možda ima zdravstvenih problema ili je u procesu treniranja

 

- možda je to udomljeni pas koji prolazi rehabilitaciju; takvim se psima svijet može činiti jako strašnim

- možda je imao loše iskustvo s drugim psima ili ljudima, a možda se jednostavno ne osjeća ugodno kraj onih pasa koji žele svakoga pozdraviti

Žuta boja omogućava vlasnicima pasa da daju do znanja kako njihov pas treba prostora i da mu se ne prilazi. Na taj način oni mogu lakše pomoći svojem psu da prevlada probleme i time mu poboljšati kvalitetu života

Označavajući svojeg psa žutom vrpcom ili maramom, dajete do znanja drugima da je bolje da vašem psu ne prilaze ili da vam daju priliku da se odmaknete – to vrijedi i za ljude i za životinje. Postoje razni razlozi zbog kojih nije dobro prilaziti psima, to može biti na kraće ili duže periode. Mala djeca također mogu lako naučiti što znače žute oznake.

Svrha projekta Gulahund Žuti pas također je omogućiti postupni rad sa psom kako bi mogao napredovati te olakšati život onim psima za koje je bolje da im se na kraće ili duže periode ne prilazi. Za neke pse to može vrijediti za vrijeme čitava njihova života, ovisno o problemu.

Izvor: Zadovoljna.hr

djelomob1.jpg