Kolovoz 13, 2021 1603 24 sata

Muči vas brzina interneta? Evo kako možete riješiti problem

Muči vas brzina interneta? Evo kako možete riješiti problem Unsplash
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

S radom od doma došli su i problemi poput opterećenosti internet mreže kod kuće. Kako bi se u tom smislu osjećali kao da se niste maknuli iz ureda, otkrijte pet mogućih uzroka lošeg interneta

Pored tradicionalnog ureda dom se može činiti kao neprikladno mjesto za rad. Loše svjetlo, neudoban stolac i slaba internetska veza doista mogu omesti vašu produktivnost. Sporoj mreži razlog može biti i cjelodnevno spajanje drugih uređaja ako i ostali ukućani rade od doma.

1. Premjestite ruter
Wi-Fi signal kvalitetniji je horizontalno od rutera. Zato ga je bolje postaviti na katu kuće na kojem radite. Ruter postavite na centralno mjestu u domu, poput hodnika kako bi ravnomjerno slao signale. Bolje ga je staviti na policu nego u ormar jer što je više prepreka poput vrata i zidova, signal će biti lošiji.

2. Uređaj spojite na mrežni kabel 
Uz sve napretke bežične tehnologije, direktno spajanje uređaja s mrežnim kablom poboljšat će mrežu jer su žice uvijek brze i pouzdane. S druge strane, vaš uređaj više nije opterećenje za bežičnu Wi-Fi mrežu koju koriste drugi ukućani.

3. Nabavite pojačalo signala
Ponekad nije problem u lošem internetu već u slabom signalu u jednom dijelu kuće. Za 'mrtvu zonu' koja je udaljena od rutera te je dijeli nekoliko zidova, najbolje je postaviti pojačivač Wi-Fi signala. Ako je više problematičnih zona u domu koje ne hvataju signal, onda je najbolje da razmislite o novom ruteru.

4. Koristite Wi-Fi pristupnu točku 
Gotovo svaki pametni telefon nudi mogućnost pristupne točke i dijeljenja Wi-Fi veze. To će vam dobro doći ako u nekom trenutku ostanete bez interneta, a trebate završiti posao. U tom slučaju ipak pripazite na potrošnju interneta.

5. Izaberite paket s bržim internetom 
Ako se vaše kućanstvo proširilo i imate više uređaja nego prije nekoliko godina možda vam je potreban novi ruter i drugačiji internet paket, piše The New York Times, a prenosi 24 sata

djelomob1.jpg