Kolovoz 19, 2021 3863 HRT

Milivoj Šprljan iz Vodica koji je zbog bakterijske upale ostao nepokretan hvali robotsku neurorehabilitaciju u Bizovačkim toplicama

Milivoj Šprljan iz Vodica koji je zbog bakterijske upale ostao nepokretan hvali robotsku neurorehabilitaciju u Bizovačkim toplicama Snimka zaslona HRT
Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Bizovačke su toplice prepoznatljiv turistički brend Slavonije. U kolovozu 2019. imale su gotovo 4 tisuće posjetitelja, a u srpnju ove godine, unatoč pandemiji, 2 i pol tisuće dnevno. Uređaj za robotsku neurorehabilitaciju, jedini takav u Hrvatskoj, razlog je zbog kojeg dolaze i novi gosti.

Milivoj je zbog bakterijske upale ostao nepokretan. Iz Vodica, gdje živi, uputio se na rehabilitaciju u Slavoniju. 

- U Bizovac sam došao jer su mi na prethodnoj rehabilitacijskoj postaji u Stubičkim toplicama savjetovali da potražim robotsku neurorehabilitaciju - to je ovaj robot koji vidimo, ovaj naš gospodin iza nas, koji je jedan izvanredan stroj, jedno dostignuće zaista, objašnjava Milivoj Šprljan, Vodice.

Nakon četiri mjeseca suradnje s robotom, uspio je stati na noge. 

- Stroj je drugi po redu prijatelj, prvi prijatelji su ovi krasni ljudi iz ovog, ja to zovem, butik lječilišta, priča Milivoj.

- Lječilište je ove godine uspjelo u srpnju, prošli mjesec, ostvariti rekordan broj privatnih noćenja ikad, podijelila je Sandra Mihaljević, ravnateljica Lječilišta Bizovačke toplice.

- Bizovačke toplice su prepoznatljive prije svega po termalnoj vodi, a zatim po cijelom ovom kupališnom kompleksu koji sadrži 11 bazena sveukupno. Što unutarnjih, što vanjskih bazena, a najviše bi tu istaknuo najveći bazen na valovima koji trenutno imamo, rekao je Milan Dumenčić, direktor Bizovačkih toplica.

Cijeli video prilog pogledajte na portalu HRT-a

djelomob1.jpg