Rujan 18, 2021 2222

Sedam godina Dramske radionice Tribunj: Razgovor s voditeljicom Lucijom Cvitan

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Ovih dana veselo je u Tribunju. U organizaciji Kulturne udruge Tribunj, u tribunjskom kulturnom centru uz pomoć lutkarice Jagode Sablić, djeca i roditelji izrađivali su svoje lutke i napravili predstavu. 

Dramska radionica Tribunj uskoro slavi sedam godina postojanja, a mi smo napravili kratak razgovor s voditeljicom Dramske radionice Lucijom Cvitan

Voditeljica ste vrlo uspješne dramske radionice Tribunj, koja skoro svakim svojim nastupom nastoji pomoći potrebitima. Što novo pripremate?

-Kako nam ove epidemiološke mjere dosad nisu dopuštale velike nastupe, tako smo odlučili kroz određeni period sve nadoknaditi i krenuti naprijed sa novim projektima i pothvatima.

Ovaj vikend ugostili smo poznatu šibensku književnicu i lutkaricu Jagodu Sablić, koja je djecu naučila izraditi lutke. 

Nakon toga ćemo imati dvije humanitarne priredbe u kojima ćemo okupiti umjetnike raznih izričaja koji će svojim nastupom pomoći dvjema djevojčicama naše Šibensko-kninske županije.

Čeka nas i Festival dječje radosti, koji odgađamo već dvije godine zbog pandemije korona virusa, ali vjerujem da ćemo ga napokon realizirati kroz 2022.godinu i tu očekujemo svesrdnu pomoć naše županije i Općine Tribunj.Također ste i voditeljica nove dramske radionice na području Lozovca. Što će te tu pripremati?

Ima dosta projekata koje bih za sad ostavila da budu iznenađenje za to područje, ali mogu garantirati da će se razina kulture podigniti na tom području u vrlo kratkom periodu. U suradnji sam sa svim udrugama i klubovima naše županije, tako da vjerujem da ćemo zajedničkim snagama pokazati kolika je naša vrijednost, odnosno koliko značimo našoj županiji pogotovo u vrijeme ove pandemije.

Kad će te realizirati svoju manifestaciju Kolure o' bisera nazvanu po Vašoj emisiji na portalu Info Vodice?

Kolure o' bisera bit će održana jako brzo na području naše županije, a bit će posvećena djevojčici Kiari. Tu će biti raznih izvođača s područja Šibenika, Primoštena, Knina, Vodica itd. 

Ako bude trebalo čitavu priredbu raspodijelit ćemo na dva dana, tako da se sakupi što više financijskih sredstava za djevojčicu.

Bili ste na Tv Šibenik  autorica i kreatorica mnogih emisija. Kako to da ste odlučili otići? Što se dogodilo?

Odgovorit ću Vam na ovo pitanje vrlo kratko, a to je da se kockaju ljudi ljudima pa se čude kad ih izgube. No, bilo bi dobro da se mi okrenemo budućnosti i zaboravimo prošlost te sve ono što je bilo loše jednostavno ostavimo iza sebe i okrenemo se novima životnim iskustvima.

Sad ste autorica i kreatorica dviju različitih emisija na portalu Info Vodice, a to su Županijski bagatin i Kolure o' bisera. Kako se nosite s novim prostorom i novim ljudima, gostima?

Svoje znanje i kreativnost prenijela sam na drugi medij i radim takorečeno punom parom. Gosti su sretni kad ih pozovem u emisiju i kao i uvijek zadovoljni mojim pitanjima jer zaista nastojim pitati neke stvari koje dosad nitko nije pitao od novinara ili kako bi rekla jedna političarka " pogodiš točno u sridu". Zaista ne volim suhoparna pitanja koja se ponavljaju i nastojim prodrijeti doslovce u dušu i srce sugovornika. To se jednostavno ne može ako tu osobu ne proučavate i ne pratite njegov/njezin rad.

Idemo sad na kratka pitanja.
Koji Vam je najdraži pjevač?
Mile Perkov i Ivo Pattiera
Najdraža pjevačica!
Doris Dragović , Zdenka Kovačićek, Jasna Zlokić i Tereza Kesovija
Najdraža knjiga! 
Prosjačka princeza
Najdraži novinar/voditelj!
Zoran Šprajc jer je originalan
Koji je Vaš životni moto?
Svi imamo dvije ruke. Jednu da pomognemo sebi, a drugi da pomognemo drugima.

Poslijednja izmjena dana Subota, 18 Rujan 2021 21:06
djelomob1.jpg