Rujan 26, 2021 2602

U Moto klubu Vodice danas se okupilo stotinjak umirovljenika iz cijele županije koji su se natjecali u igranju petanki, balota, pikada, šaha i kartanju

FAŽOLA I IGARA: U Vodicama je održan županijski susret umirovljenika

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U Moto klubu Vodice danas se okupilo stotinjak umirovljenika iz cijele županije koji su se natjecali u igranju petanki, balota, pikada, šaha i kartanju. Županijski susret održan je u organizaciji Udruge umirovljenika Vodice i u sklopu projekta ESF SENIOR PLUS, financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Pobjednici će se plasirati na takmičenje na nivou Hrvatske.

-    Vjerujem da ćemo se ovako okupljati svake godine i da će ovo postati naša tradicija. Pozdravljam umirovljenike iz Šibenika, Knina i Tribunja, a svima onima koji nisu došli mislim da će im biti žao. Uz igre, pripremili smo vojnički fažol, ali i muziku bez koje ne idemo nigdje, kazao je Martin Čičin Šain, predsjednik Udruge umirovljenika Vodice.

Pobjedničke pehare i prigodne zahvalnice uručit će se na svečanom susretu umirovljenika u hotelu Olympia početkom listopada kada se očekuje oko 1 200 ljudi.

-    Najbitnije je druženje i zajedništvo. Što nas je više, bolje ćemo se boriti za sve umirovljenike. Na nedavno održanoj svečanoj skupštini u Zagrebu premijer Plenković i ministar Aladrović obećali su nam da će se podići postotak na male mirovine. Onima koji žive s 1 500 do 3 000 kuna mjesečno to bi puno značilo. Borimo se koliko možemo, naglasio je Čičin Šain.

Udruga umirovljenika Vodice jedna je od najbrojnijih udruga s oko 500 članova. Godišnje imaju 3 – 5 druženja. Ovaj susret održan je u sklopu projekta ESF SENIOR PLUS, financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Projekt obuhvaća brojna događanja i na dnevnom nivou od nordijskog hodanja, gimnastike, predavanja…

Današnji susret i početak igara otvorio je Ante Cukrov, gradonačelnik grada Vodica.

-    Drago mi vas je danas pozdraviti i vidjeti da su naši umirovljenici s područja cijele županiji toliko aktivni i da djeluju preko svojih udruga. Posebno ću pohvaliti vodičku udrugu koja se potrudila organizirati jedan ovakav susret. Želim vam još više druženja i uživanja. Sada počnite i nemojte se ljutiti, neka bude u sportskom duhu, šaljivo im je poručio gradonačelnik Cukrov.

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 22 Veljača 2022 00:00
djelomob1.jpg