Prosinac 27, 2021 2232

Pozdrav Suncu u Netflixovom hitu odabran za pogled na smak svijeta

Pozdrav Suncu u Netflixovom hitu odabran za pogled na smak svijeta Snimka zaslona NETFLIX
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Satirični znanstveno-fantastični film kojeg ovih dana možete pratiti putem platforme Netflix, pobudio je interes javnosti zbog nikad aktualnije teme u kojoj na upozorenja stručnjaka o opasnosti za cijeli svijet, čovječanstvo u moderno vrijeme reagira iritantno nezainteresirano i neshvatljivo glupo i neuko.

Film je napisao, producirao i režirao Adam McKay, a izuzetna gluma oscarovca Leonarda Di Capria, što s Jennifer Lawrence utjelovljuje astronome koji pokušavaju upozoriti svijet, zbog pomalo sociološki jezive usporedbe s aktualnom sadašnjošću drži gledatelja napetim do samog kraja. - piše portal MORSKI.HR

U sadržaju filma, Kate Dibiasky (glumi je Jennifer Lawrence), koja radi na Subaru teleskopu, otkriva dosad nepoznati objekt blizu Zemlje. Njezin profesor, dr. Randall Mindy (utjelovljuje ga Leonardo DiCaprio), izračunao je da će komet udariti u Zemlju za otprilike šest mjeseci i da je dovoljno velik da izazove izumiranje . 

Da vam ne prepričavamo cijeli film, zanimljivo je da u dijelu kad se približava, scena na kojoj će u Zemlju udariti komet veličine Mount Everesta, odigrava se ni manje, ni više, nego u Zadarskom kanalu – između Zadra i otoka Ugljana i to baš kad se na Pozdravu Suncu okupilo mnoštvo da uživa u opjevanom zalasku. Ili pak smaku svijeta? Iako se radi tek o kratkom kadru, svejedno se ne možemo oteti dojmu kako je konačno utjelovljena u film TBF-ova pjesma “Smak svita”.

djelomob1.jpg