Veljača 09, 2022 992

Ovo su načini da promijenite život, a da se uopće ne potrudite

Ovo su načini da promijenite život, a da se uopće ne potrudite Pixabay/Ilustracija
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Život ponekad zna biti zaista jednostavan. Nije potrebno ništa komplicirano da biste ga učinili boljim, tek nešto malo truda koji se ubrzo itekako isplati. Evo kako.

1. Vježbajte svaku večer. Ovo ne znači da trebate ići u teretanu i podizati 120 kg na benču, nego lagano razgibavanje od nekoliko minuta. Možda desetak sklekova. Već kroz nekoliko dana osjećat ćete se puno bolje, a oni bolovi u leđima netragom će nestati.

2. Ponesite voće sa sobom na posao. Jedna jabuka ili banana apsolutno ništa ne znače u džepu, ali će značiti vama kad na poslu poželite nešto prigristi. Ovog puta to neće biti keks ili čokolada, nego voće koje će, baš kao i one vježbe iz prve točke, svoj blagotvorni učinak pokazati već nakon nekoliko dana.

3. Preuredite osvjetljenje u kući. Isključite luster iznad glave i uključite stolnu svjetiljku, ili čak nekoliko njih ako su vam na raspolaganju. Manje ćete naprezati oči i osjećat ćete se ugodnije u vlastitom domu. A i manje se primijeti prašina na policama.

4. Odustanite od online kupnje koju ste upravo primijetili na Facebooku. Namjena takvih reklama je da vas natjera na impulzivnu kupnju, što nije nimalo bezazleno. Možda da umjesto toga odigrate loto? Daleko je manji trošak nego kupnja još jednog kaputa koji vam zapravo uopće ne treba. Isto tako možete odigrati online casino, gdje vas obično dočeka bonus dobrodošlice. Uz malo sreće tu uopće nećete potrošiti svoj novac, nego ćete možda i zaraditi.

5. Kupite si biljku za dnevni boravak ili za ured. Ako je vjerovati psiholozima, a treba im vjerovati, biljke u kući ili na poslu pozitivno djeluju na psihu i smanjuju stres. Već će običan cvijet učiniti da se osjećate bolje, a ne zahtijeva gotovo ništa zauzvrat.

6. Imajte životinju u blizini. Ali ne voli svatko mačke ili pse, koji su pritom i prilična obveza. Zato možete uz prozor postaviti hranilicu za ptice, koje će vas razveseliti svojim dolaskom.7. Odvojite deset minuta dnevno isključivo za sebe. Pritom mislimo da odložite telefon i sve njegove aplikacije te isključite televizor. Umjesto toga, pružite se na kauč ili pročitajte par stranica knjige.

8. Organizirajte obitelj da barem jednom tjedno pogledate film zajedno. Tema filma ne mora nužno odgovarati svima i to zapravo nije niti bitno. Bitno je biti zajedno.

9. Uključite djecu u svakodnevne kućne poslove i aktivnosti. Nije teško iznijeti smeće iz kuće, kao što nije teško izvaditi posuđe iz perilice. Zato takve poslove povjerite djeci jer ćete sebe rasteretiti, a djeca će steći radne navike.

10. Popijte šalicu čaja. Iznenadit ćete se koliko će vam prijati.

11. Idite stepenicama što je više moguće. Dizalo je fantastičan izum, ali koračanje je zdravije.

12. Učlanite se u knjižnicu i natjerajte se posuditi prvu knjigu. Nakon toga ćete postati ovisni o dobrom štivu, a to je najbolja vrsta ovisnosti. Osobito ako se kombinira s čašom vina.

13. Trinaest je nesretan broj, ali vi ćete biti sretni ako krenete u šetnju bez mobitela.

14. Prilikom tuširanja pokušajte se barem pola minute tuširati hladnom vodom. Iznenadit ćete se koliko će blagotvorno utjecati na vas.

15. Kad ujutro krenete na posao, nasmiješite se susjedima i zaželite im dobro jutro.

16. Nazovite starog prijatelja ili prijateljicu. Oboje ćete se osjećati dobro poslije toga.

17. Život je najbolji ako ga živite zdravo, ali nemojte propustiti desert poslije ručka.

18. Prođite kroz svoju e-poštu i na što više mjesta pritisnite 'Unsubscribe'.

19. Idite u krevet ranije svake večeri. Pritom se sjetite što je ovdje pisalo pod brojem jedan.

djelomob1.jpg