Veljača 20, 2022 1516

Hrvatska među deset omiljenih zemlja za život umirovljenika!

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon što su Amerikanci prema vrlo opsežnom istraživanju, temeljenom na indeksu umirovljenja, Hrvatsku nedavno svrstali među 25 najpoželjnijih zemalja na svijetu za život u mirovini, naša je zemlja prema jednoj globalnoj anketi sada završila među deset omiljenih za život umirovljenika.

Hrvatska je dospjela među deset najboljih europskih zemalja za ugodnu, mirnu i ispunjenu starost. Naravno, uglavnom za one koji ne primaju hrvatske mirovine. Prema tvrtki za globalna istraživanja Blacktower najbolji je izbor Europa, a unutar nje, na temelju istraživanja koje je evaluiralo brojne kriterije, među 37 razmatranih zemalja Hrvatska je na izvrsnom šestom mjestu, piše T portal.

Trend provođenja starosti u inozemstvu među dobrostojećim umirovljenicima u sve je većem porastu, što je rezultat otvorenih granica i globalizacije, pogotovo na europskom tlu. No, kod donošenja odluke nije dovoljno da im se neka zemlja samo sviđa. Bitna im je i razina blagostanja te općeniti stil života potencijalne destinacije. Zatim na red dolazi okoliš, odnosno priroda i klima te kultura i povijesna baština. A Hrvatska tu i te kako ima što za ponuditi.

U svijetu sve popularnije turističko odredište, Hrvatska polako postaje i izrazito atraktivno mjesto za uživanje u ugodnoj starosti. Gotovo 5.800 kilometara obale, topla i suha ljeta i blage zime privlače mnoge inozemne umirovljenike koji žele svoje dane provoditi uživajući u divnoj prirodi i izvrsnoj hrani, u zemlji koja je po svim standardima dio razvijene Europe, a koja je još uvijek zadržala šarm staroga svijeta i prijateljske običaje toploga Mediterana.

Vrhunski uređeni restorani i barovi, bogata kulturna baština i raznolika ponuda zabavnih i sportskih sadržaja, povrh vrlo priuštive cijene života, Hrvatsku smještaju među uvjerljivo najbolje zemlje za umirovljenje, prenosi T portal.

Prvo mjesto zauzela je Finska, drugo Španjolska, treće Slovenija, četvrto Italija, peto Portugal, a nakon Hrvatske smjestile su se Irska, Austrija, Malta i Nizozemska.

djelomob1.jpg