Veljača 23, 2022 1731

Umjesto biznisa dobio pržun: Cijepio se umjesto drugih pa dobio 10 mjeseci zatvora

Umjesto biznisa dobio pržun: Cijepio se umjesto drugih pa dobio 10 mjeseci zatvora Pixabay/Ilustracija
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

MUŠKARAC koji se u Sloveniji u razdoblju od dva mjeseca, na ime drugih osoba, višestruko cijepio protiv covida-19 kako bi oni dobili lažne covid-potvrde, kažnjen je zbog prijevare na 10 mjeseci zatvora, dok su četvorica muškaraca koji su mu tu "uslugu" platili kažnjena novčano.

Tako je presudio osnovni sud u Kranju, koji je za sve upletene u prijevaru donio osuđujuće presude, koje još nisu pravomoćne, a mnogi se pitaju je li sud postupio pravedno, prenose slovenski mediji. Na kaznu zatvora je osuđen muškarac koji se lani za druge cijepio šest puta, a otkriven je krajem prosinca pri pokušaju da primi i sedmu dozu te mu je odmah određen pritvor.

Naručitelji usluge, premda osuđeni za prijevaru, prošli su bez zatvora pa su dvojica kažnjena s po 2550 eura, a dvojica po 1360 eura.

Predstavnici doma zdravlja Kranj, u kojemu je pokušaj sedme prijevare otkriven, kazali su za ljubljansko Delo da im se u takvom sudskom epilogu čini tragičnim da je čovjek s margine i u financijskim neprilikama osuđen na zatvorsku kaznu, dok su oni koji su ga  zapravo iskoristili prošli bolje i bez zatvora.

djelomob1.jpg