Veljača 25, 2022 1304

Polpete s dimljenim moletama Ribarske zadruge Adria iz Tribunja

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jedno od načela zero waste koncepta pripreme hrane je konzerviranje hrane fermentiranjem, sušenjem, dimljenjem ili kiseljenjem što predstavlja odličan i zdrav način čuvanja hrane a samim time pridonosite i smanjenu otpada te postizanju zajedničkog cilja smanjivanja otpada od hrane za 50 % do 2030. godine.

Da biste dali svoj doprinos smanjenju rasipanja hrane upotrijebite jedan od naših jednostavnih a ukusnih recepata u nizu kako biste smanjili otpad u svojoj kuhinji.

S obzirom da smo našu paletu proizvoda proširili dimljenim proizvodima poput oslića, moleta, tabinja i trlja danas Vam donosimo jednostavan recept sa dimljenom ribom.

Polpete s dimljenim moletama su jedan od „save food“ recepata jer se koristi ostatak pire  krumpira, dok se kosti i koža od ribe i kora od luka koriste za riblji temeljac.

Sastojci za polpete:
250 grama pire krumpira
50 grama dimljenih moleta Rz Adria
1 manji crveni luk ili 1 mladi luk ukoliko je sezona
malo limunove korice
1 jaje
začini po želji

Dimljenu ribu ostavite na sobnoj temperaturi, odvojite od kosti te nasjeckajte na sitne komadiće. U zdjelu s pire krumpirom dodajte nasjeckanu dimljenu ribu, nasjeckani luk (po želji prethodno izdinstati), limunovu koricu i jaje. Sve sastojke sjedinite u kompaktnu smjesu. Namočite ruke malo u vodu ili ulje te oblikujte polpete i uvaljajte u brašno. Polpete pržite sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju.

Polpete poslužite uz salatu, u burgeru ili na kruhu kao finger food.

Oglašavanje je sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

djelomob1.jpg