Ožujak 19, 2022 1465

Županijski bagatin

Treba li našoj županiji đački dom?

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U ovotjednoj emisiji Županijski bagatin kojeg vodi i uređuje Lucija Cvitan gost je bio gradski vijećnik Grada Šibenika, gospodin Hrvoje Dunkić

Treba li našoj županiji đački dom, prvo je pitanje koje je voditeljica uputila gostu.

Moj glas uvijek ide za obrazovanje, jer novac uložen školstvo višestruko se vrati. Takva ustanova bi našim đacima s rubnih krajeva naše županije i otoka olakšala školovanje. Dom bio bi od posebne koristi kad bude otvoren Centar kompetentnosti  čijim će se projektom prostor importanea kod željezničkog kolodvora u Šibeniku rekonstruirati i opremiti te konvertirati u moderni strukovni centar s brojnim radionicama za strukovno obrazovanje u kojem će svoje vještine i kompetencije stjecati učenici strukovnih škola u cijeloj Dalmaciji.

O natječaju za direktora TZ Šibenika

Iako sam protiv „vječnih osoba“ na funkcijama, koliko vidim po društvenim mrežama kandidat za direktora TZ Šibenik Dino Karađole uživa veliku podršku. I sam mogu potvrditi da je Dino prava „Katica za sve“ odnosno turistički hodajući pult. Međutim, potencijalni kandidati ne bi trebali biti obeshrabljeni, turizam je važna grana gospodarstva i smatram da je bitno da nas vodi najbolji od najboljih.

O referendumu za opoziv Župana Jelića i kako će glasati HDZ

Ne mogu komentirati u ime svojih stranačkih kolega, ali osobno mislim da je ovo jadno i žalosno. Radi se upravo o tome na što smo ukazivali u izbornoj kampanji da nešto što je okupljeno u cilju rušenja nečega, nije na duge staze. Stava sam da bi svi skupa trebali podnijeti ostavke, jer ne vidim način kako mogu dalje surađivati, a u svemu ispašta županija i projekti koji su na čekanju.

Što je Hrvoje još rekao o odabiru dir. TZ županije, treba li ukinuti prirez porezu na dohodak i s time rasteretiti građane,  kad se može očekivati obnova školske dvorane Petra Krešimira IV, o transparentnosti odabira direktora Gradski tvrtki te o ostalim aktualnim pitanjima pogledajte u emisiji.

 

Poslijednja izmjena dana Subota, 19 Ožujak 2022 20:31
djelomob1.jpg