Ožujak 21, 2022 2669

Održan je 9. tjedan zajedništva Hrvata BiH i Zajednice Hrvata BiH Šibensko – kninske županije

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Od 18. do 21. ožujka održao se je 9. tjedan zajedništva Hrvata Bosne i Hercegovine i Zajednice Hrvata BiH Šibensko – kninske županije. U subotu u Kulturnom centru u Vodicama s velikom pozornosti i s puno emocija stari i mladi su pratili riječi i film ratnog snimatelja Petra Malbaše i autora filma 'Istinom do pobjede', a u ovo vrijeme rata u Ukrajini podsjetili su se našega obrambenog rata i kako se izvojevala sloboda.

Prisutni su bili i ratni snimatelji iz Vodica Šime Strikomen i Ivica Bilan, a film 'Oba su pala' prikazan je dan ranije i u Kninu. Događanju u Vodicama prisustvovao je i gradonačelnik Grada Vodica Ante Cukrov, a fra Nikica Vuica ekonom i definitor franjevačke provincije Bosne Srebrene koji je predstavljao Marijansko svetište, predslavio je mise u Vodicama u župnoj crkvi Našašća svetoga križa i u Kninu u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta uz koncelebraciju domaćih svećenika i upoznao vjernike sa stanjem svetišta u Olovu i općoj situaciji.

Uz riječi zahvalnosti za ovakve projekte naglasio je koliko znači malobrojnim vjernicima ovoga kraja bratska ljubav i osjećaj zajedništva i solidarnosti. Kroz propovijed je rekao da nam je Bog svakome darovao vlastitu melodiju koja tako lijepo zvuči ako služimo dobru ali ima i puno onih čija melodija kvari simfoniju ako služe zlu jer cilj  je doći Bogu i biti dio dobra ,ljubavi i radosti u najljepšoj simfoniji.

Na svim događanjima su skupljani prilozi za obnovu svetišta u Olovu i skupljen je dosad rekordan iznos za svih ovih devet godina. Riječi zahvale svima koji su dali doprinos da svetište Gospe Olovske zablista u još jačem sjaju i svim sudionicima Tjedna izrekli su uime priređivača i organizatora 9. tjedna zajedništva s Crkvom i Hrvatima u BiH predsjednica Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije Lucija Toprek i predsjednik Podružnice Vodice Goran Babić. 

djelomob1.jpg