Travanj 19, 2022 2243

Pjesmom 'Nedostaješ mi ti' najavili su projekt 'Tragom Olivera'

Glazbena priča Dupina i Petra Dragojevića: 'Radujemo se svakom novom koncertu koji će nositi sjećanje na našeg Olivera'

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Dupini koji su desetljećima pratili legendarnog Olivera Dragojevića i Petar Dragojević, nećak koji je bio vezan za njega, pokrenuli su projekt koji će očuvati glazbeno nasljeđe ovog neprežaljenog dalmatinskog pjevača. Riječ je o velikoj turneji 'Tragom Olivera' kroz koju će se slijedeće dvije godine obići cijelu Dalmaciju, ali i inozemstvo. Ovaj projekt najavili su spotom i obradom pjesme 'Nedostaješ mi ti'.

- Otkada je Oliver otišao i dan danas osjeća se velika praznina koju nitko neće moći ispuniti. Iako nam jedno vrijeme nije bilo do ničega, a kamoli do sviranja, shvatili smo da Oliver ne bi volio da vječno zašutimo. Udružili smo snage s njegovim nećakom, sjajnim pjevačem i snimili obradu pjesme 'Nedostaješ mi ti'. Tu je pjesmu rado izvodio s gitarom u rukama – rekao nam je Goran Franić iz Dupina.

S tom pjesmom najavili su projekt i nove koncerte koji će se održavati kroz slijedeće dvije godine diljem Hrvatske, ali i inozemstva. Velika turneja kreće na ljeto po Jadranu, a iza ljeta po čitavoj Hrvatskoj. Nakon toga turneja bi se trebala nastaviti u Australiji i Americi.

- Koncerti će nam svima unijeti malo života, posebice nakon ovog pandemijskog vremena. Mi se radujemo svakom novom koji će nositi sjećanje na našeg Olivera, koji je bio jedan i jedinstven – naglasio je Franić.

U Dupinima uz Gorana Franića na bas gitari, na bubnju je Jan Ivelić, na gitari Silvije Petričić, a klavijaturist je Nikola Celić. S Petrom Dragojevićem izvodit će pjesme za koje je publika bila emotivno vezan jer svojim nastupima žele pružiti ono najbolje iz Oliverovog prebogatog opusa. Također, u projekt će biti uključeni i glazbenici koji su prošli određeni put s Oliverom.

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 19 Travanj 2022 23:32
djelomob1.jpg