Travanj 29, 2022 3154

Ovo su objašnjenja nekih od najčešćih vrsta snova

Ovo su objašnjenja nekih od najčešćih vrsta snova Pixabay/Ilustracija
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Lako je moguće da nikada nećemo znati što su točno snovi i zašto nastaju. Postoji zaista mnogo teorija, ali niti jedna od njih nije dokazana da možemo reći da je upravo ona točna. Osim samog objašnjenja što su snovi, teško nam je sa sigurnošću reći i što svaki od njih znači jer možemo sanjati doslovno bilo što. Oni nešto znatiželjniji će se često referirati na izvore kao što je stoljetna sanjarica, ali vjerojatno niti tada neće sa stopostotnom sigurnošću uvažiti ono što su pročitali.

Uz to, za neke od snova gotovo da im neće niti trebati neka pomoć pri analizi jer oni su toliko česti da već postoje općenite teorije zašto se pojavljuju. Upravo ćemo zato reći nešto više o takvim najčešćim snovima i koje bi trebalo biti njihovo značenje.

San kako padate

Snovi o padu s velike visine vrlo su česti. Iako postoji popularan mit da ćete umrijeti u stvarnom životu ako u snu udarite o tlo, to jednostavno nije istina. Međutim, prema mnogim popularnim tumačenjima snova, oni su znak da nešto u vašem životu ne ide po planu. To bi moglo značiti da trebate ponovno razmisliti o nekom izboru koji ste napravili ili pak promijeniti neke životne navike.

Snovi u kojima vas netko progoni

Snovi u kojima vas netko progoni zaista mogu biti zastrašujući. Jednostavno ne postoji neki dobar način na koji možemo zamisliti proganjanje, pa su zato ovi tipovi snova uglavnom noćne more. Ovisno o tome tko vas progoni, postoje tri različita tumačenja takvog sna:

  • Progoni vas osoba suprotnog spola – imate strah od ulaska u vezu i općenitog vezivanja uz neku osobu
  • Progoni vas nepoznata osoba – radi se o lošem iskustvu iz djetinjstva ili nekoj traumi koju niste preboljeli
  • Progoni vas životinja - sanjati psa ili neku drugu životinju kako vas progoni znači da se skrivate od vlastite ljutnje, bijesa ili neke druge snažne emocije

Snovi u kojima ostajete bez zuba

Iako na prvi pogled zvuči jako čudno, snovi u kojima osoba ostaje bez zuba izuzetno su česti i gotovo se svakom dogode barem jednom. Oni bi trebali predstavljati vašu zabrinutost oko fizičkog izgleda ili pak brigu da ste možda u društvu rekli nešto što niste trebali te se na taj način osramotili.

Snovi o umiranju

Još jedna tematika snova koju nitko ne želi je umiranje. Najpopularnije tumačenje takvih snova kaže kako proživljavamo neke strahove od nepoznatog ili pak patimo od tjeskobe koju mogu uzrokovati razne stvari u našoj svakodnevici. Također, moguće je da se radi o brizi o nekome od bližnjih ili ste općenito imali poprilično depresivan dan.Snovi o testovima

U snove nam često zna zalutati i poneki test. Da, riječ je baš o onim tipovima testova kakve smo imali u školi, a značenje takvog sna je često određena vrsta straha. Uglavnom se radi o strahu od neuspjeha, a ovaj se tip sna pojavljuje kod onih koji su možda krenuli s radom na novom poslu, upisali neki fakultet ili općenito počeli s aktivnošću u kojoj postoji realna šansa da bi mogli biti neuspješni.

djelomob1.jpg