Svibanj 29, 2022 3912

Susreli se dva psa na Pirovačkoj plaži, onaj s perajama i onaj na četiri noge

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Kod Pirovca je viđen morski pas kako u plićaku pliva u subotu. Snimili su ga djelatnici za iznajmljivanje brodova Rent a boat PIROVAC.

"Kasnije je otplivao prema otvorenom moru, prema Kornatima", rekli su iz Rent a boat Pirovac te danas izdali "Službeno priopćenje vezano za morskog psa"

Morski pas u plićacima vise nisu rijetkost, a zabilježeno je vise od 30 vrsta morskih pasa u Jadranu. Kako je već spomenuto u medijima, pretpostavlja se da je Morski pas viđen u Pirovcu isti onaj snimljen u Medulinu prije 2 dana.
Naime, nema potrebe za panikom jer se najvjerojatnije radi o morskom psu Lisici ili Modrulju. Lisica je vrsta morskog psa koja može narasti do 5 metara, te je zaštićena vrsta morskog psa kao i Modrulj. Također napadi morskih pasa na ljude su prava rijetkost. Stovise, nije prvi put da je ova vrsta viđena u plicaku, a turisti su počeli gledati na ovu pojavu vise kao atrakciju, nego sto širi paniku. Važno je naglasiti kako da otkako se vode službene statistike morski psi u Jadranu nisu na smrt rastrgali ni jednog jedinog Istrijana, Kvarnerca ili Dalmatinca.

https://www.facebook.com/927985860715566/videos/504423518035533/