Srpanj 03, 2022 1976

Vodice u korak s rekordnom 2019., ostvareno čak 96% rezultata

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

I Vodice hvataju korak s rekordnom 2019. Do danas je ostvareno čak 96 posto rezultata iz te sad već mitske turističke godine. Sudeći prema najavama i rezervacijama, bit će ovo uistinu odlična sezona.

Ekipa HRT-a posjetila je Vodice i za centralni dnevnik napravila je prilog

Pune se kreveti u Vodicama! 9 tisuća gostiju - odmara se trenutačno u gradu. Slobodne sobe mogu se nabrojiti na prste jedne ruke. Ovdje su sve zauzete do početka rujna.

- Svaki dan po možda 10-ak upita imamo. Mislim da je sve puno jer kad me zovu onda kažu: ajme. Uopće nigdi ne mogu nać smještaj, kaže Lydia Bilan, iznajmljivačica.

U hotelu kažu da im je predsezona bila bolja od 2019. A primjećuju - rezervira se smještaj i sada u posljednjem trenutku.

- Očekujemo da će se isti trend nastaviti te da će popunjenost za srpanj i kolovoz biti veća nego rekordne 2019. godine, kaže Katarina Božić Fuštin, voditeljica prodaje u hotelu.

Drže Vodičani i do aktivnog turista. Pa reklamiraju: biciklističke staze i sunčani labirint mora i otoka.

- U našem zaleđu možete vidjeti od same prirode do bogatih arheoloških lokaliteta. Imamo ovo more. Gdje imamo tisuće otoka od Zadra do Šibenika, kaže Ivan Cukrov, turistički vodič.

I povijest i tradicija - aduti su za turističku prepoznatljivost. Crtice iz života mještana gosti rado slušaju.

- Sve više je turista koji nas dođu posjetiti u Centar maslinovog ulja pogledati naše masline i kušati maslinovo ulje koje je othranilo generacije naših starih Vodičana, kaže Valentina Friganović, zaposlenica u kušaonici maslinovog ulja.

Vabe se gosti u centar i kad sunce zađe. Počeo je Vodički ulični festival.

- Gosti su dobri potrošači. Vole lokalnu priču, lokalne namirnice. Mi surađujemo sa lokalnim OPG-ovima, ističe Roko Mićin, ugostitelj, te dodaje: sezona nije skoro ni počela, a već smo se dobro priznojili.

To su svi i priželjkivali. Kažu ovdje: ako se po jutru dan poznaje, bit će ovo odlična sezona.

Cijene smještaja su neznatno rasle u odnosu na prošlu sezonu, ali rasle su cijene usluga u turizmu i do 15 posto. A u srcu sezone za noć u aprtmanu treba izdvojiti od 90 pa do 200 eura za one najluksuznije. Takvi se i najviše traže.

Direktorica Turističke zajednice grada Vodica Franin Pečarica, rekla je kako nisu dobili informacije od gostiju da su preskupi.

- Očito im cijena i nivo usluge odgovara i cijene opravdavaju kvalitetu i boravak, rekla je.

Istaknula je kako se nada da će 2022. postati rekordna, jer je predsezona odlično prošla.

- Najave su nam dobre i nadamo se da nas ništa neće omesti u postizanju novih rekorda, istaknula je.

Lipanj su Vodičani zaključili s gotovo 29 tisuća gostiju i 150 tisuća noćenja. Sada samo da se dobri rezultati preslikaju na nastavak sezone.

 

 

 
 
Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 03 Srpanj 2022 23:16
djelomob1.jpg