Srpanj 12, 2022 2489

Amerikanka traži svoje pretke - Djed joj je iz Hrvatske, prezivaju se Šantić

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

NA DRUŠTVENIM mrežama se Hrvatskom nedavno proširila neobična objava Mirte Kišak Koch koja Amerikanki Summer Santich pomaže pronaći hrvatske korijene. Slučajni susret dogodio se u Barceloni, a rezultirao je potragom na Facebooku za ljudima prezimena Šantić. - piše portal INDEX.HR

"Neki dan su mi u shop ušle dvije curke iz Amerike. Zapričale smo se i ja sam rekla da sam iz Hrvatske, a Summer Santich je rekla – OMG, I cannot believe it! Uglavnom, njen djed je iz Hrvatske, ali ne zna točno odakle. Umro je, a njena baka ne voli o njemu pričati jer se uvijek jako rastuži", napisala je u objavi.

"Zna li netko nekoga tko se preziva Šantić da Summer pokuša naći svoje korijene? To joj je baš velika želja! Please, tagirajte svoje prijatelje Šantiće u komentarima pa će mi se Summer javiti", dodala je napomenuvši da je Summer djevojka desno na fotki.

 

Summer inače živi u Sacramentu u Kaliforniji, a u komentarima se javila njena rođakinja koja je napisala da je "djed Santich imao rođake u Splitu i u Rogoznici", dok je jedna korisnica napisala da zna "dva Šantića iz Splita".

djelomob1.jpg