Srpanj 14, 2022 3510

NAŠI NAJBOLJI AMBASADORI: Norvežani Sissel i Morten već 40 godina biraju Vodice

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Turistička zajednica grada Vodica nastavila je s lijepim običajem dodjele priznanja gostima Vodica koji su vjerni našem gradu 30 i više godina. Tako su gradonačelnik Vodica Ante Cukrov i direktorica Turističke zajednice grada Vodica Anita Franin Pečarica danas uručili prigodne poklone autohtonih proizvoda i zahvalnice norveškim državljanima, majci i sinu Sissel Kregnes Haugen i Morten Engan.

- Volim Vodice i to je to! Kad smo dolazili prvi put prije 40 godina Vodice izabrali smo hotel Punta. Od tada dolazimo dva puta godišnje, a posljednjih 16 godina gosti smo gospodina Grgića. Ovdje zaista uživamo i odmaramo. Svako jutro šetam do Tribunja i nazad, a zatim idem na plažu. I, moram vam priznati, najdraža jela su mi sarme i punjene paprike. Znam da su to zimska jela, ali ja u njima ovdje uživam – priča nam Norvežanka Sissel Kregnes Haugen.

Sissel i Morten nemaju običaj posjetiti Vodice u sred ljeta, već u travnju i rujnu.

- Nismo planirali doći sada u srpnju, no čula sam da moji prijatelji iz Norveške kreću ovdje na ljetni odmor pa sam im rekla da ne mogu bez mene! Inače, jako puno naših prijatelja bira Vodice iz godine u godinu, zaljubili su se u vaš grad skoro jednako kao i mi – dodala je Sissel.

Sa svojim domaćinima obitelji Grgić, porijeklom iz Slavonskog Broda, do danas su postali poput obitelji. Naime, godišnje u njihovom smještaju znaju provesti i 3 – 4 mjeseca, a vrlo rado ugoste i oni njih u svom Trondheimu.

- Iako možda nekom djeluju kao hladan narod, oni su divni, topli ljudi. Kad sam im dolazio u posjet, dočekali su me u jednom restoranu u prekrasnom ambijentu s 50-ak svojih prijatelja. Takav doček ne možete zamisliti, rasplakali su me – kazao nam je domaćin Pero Grgić, vlasnik luksuznih apartmana Downtown smještenih u Ulici Hrvatskih Boraca.

Ispričao nam je i da su i njihovi prijatelji postali stalni i cjelogodišnji posjetitelji Vodica, ali i da su kupili brojne nekretnine u našem kraju. Također, obitelj Grgić ima još vjernih dugogodišnjih gostiju.

- Sissel i Morten bili su među mojim prvim gostima kad sam preuzeo Tamaris. Inače, čitav život sam u ugostiteljstvu, od kafića u Beču, upravljanja hotelom u Slavonskom Bordu do pranja pijata u Švicarskoj… Sve sam prošao, i mogu reći da je svugdje lijepo, ali Vodice su postale naš prvi dom, a bavljenje turizmom naš posao baš za dušu – naglasio je Grgić.Obitelj Grgić danas im je povodom ove 40. obljetnice pripremila pravu feštu, uz dalmatinsku spizu, vino i pismu. Gradonačelnik Ante Cukrov i direktorica TZ grada Vodica Anita Franin Pečarica zahvalili su im se na dugogodišnjoj vjernosti, ali i lijepim pričama o Vodicama koje šire dalje i tako zapravo postaju naši najbolji promotori.

- Posebno je zadovoljstvo dodijeliti priznanja i na neki način počastiti naše vjerne goste, odnosno naše najbolje ambasadore. Ne samo da tu dolaze iz godine u godinu, već oni svojoj rodbini i prijateljima pričaju o svojim doživljajima u Vodicama te ih privlače da dođu. Zahvalni smo im što toliko vole Vodice i smatraju ih svojim drugim domom – kazala je direktorica Anita Franin Pečarica.

djelomob1.jpg