Srpanj 15, 2022 2425

Lena i Rune Lornezen, bračni par zbog kojeg su mnogi Norvežani zavoljeli Vodice

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

Norvežani Lena i Rune Lornezen već više od dvadeset godina dolaze na ljetovanje u naše mjesto. Ovaj simpatični bračni par iz Osla zavolio je Vodice koje su im postale puno više od drugog doma. Tu su stekli brojne prijatelje, a sa mnogima se dobro poznaju. Vodicama su „zaludili“ i svoje sunarodnjake Norvežane. Petnaestak norveških obitelji je baš zbog njih kupilo nekretnine na našem području.

Za njihovu vjernost znaju dobro i u Turističkoj zajednici Grada Vodica, pa su ih odlučili darivati košaricom domaćih proizvoda. Učinili su to ovaj tjedan direktorica Ureda Anita Franin-Pečarica i gradonačelnik Vodica Ante Cukrov. Uručili su im i Zahvalnicu koja se dodjeljuje najvjernijim gostima.

Lena i Rune Lornezen su se prvi put iz Norveške zaputili na odmor u Srimu 2001. godine, a jedanaest godina kasnije kupili su i vlastitu nekretninu. Odabrali su kuću u Blatama.

- „Naš san o kupnji nekretnine ostvario se kad smo uselili u svoju kuću u Blatama.. Otada dolazimo u Vodice kad god možemo, na ljeto, zimi, u jesen ili proljeće, bez obzira na godišnje doba. Vodice su lijepe tijekom cijele godine. – kaže nam Rune, inače izvršni i tehnički direktor u tvrtki „Elektro Sivert Installasjon AS“.

Kao razlog zašto su izabrali baš Vodice naveli su odličnu klimu.

- „ Nama koji dolazimo iz hladne Norveške važno je toplo i postojano vrijeme u ljetnim mjesecima. Brzo smo prepoznali i gostoljubivost svih mještana, kulturu, prirodu i sve što Vodice mogu ponuditi osim samo prekrasnog vremena.“ – govori nam Rune.

Kroz cijelo ovo vrijeme kontinuirano hvale Vodice svojim prijateljima u Norveškoj, pa tako svake godine sa njima dolaze i neki novi Norvežani, i svi se oni zaljube u Vodice kojima se i sami redovito vraćaju.

- „Svake godine imam “team building” izlete u Vodice, a ove godine sam doveo cijelu svoju tvrtku, 50 ljudi koje smo smjestili u Hotel Olympia. Koristili smo sve pogodnosti koje ovaj lijepi grad nudi. Čak smo ih odveli na izlet u Kornate.“ – navodi Rune kojeg su Zahvalnica i Priznanje od TZ-a Grada Vodica ugodno iznenadili. Do suza.Tijekom godina ovdje su stekli mnogo dobrih prijatelja koji su im prirasli srcu i koje smatraju dijelom svoje obitelji.

Jedan od njih je i Zoran Josipović.

- Runea smo upoznali smo 2014. godine kada sam mu pomogao pri kupnji njegove nekretnine. Pošto je bio zimski period, pokazali smo mu skrivene ljepote našeg kraja, odveli smo ga u Crljenik, Vrpolje, Konjevrate iPutičane. Zavolio je našu gastronomiju, a mi smo postali odlični prijatelji – rekao nam je Zoran Josipović. Potvrdio nam je i kako su zahvaljujući Runeu mnogi Norvežani preselili u Vodice.

 

Poslijednja izmjena dana Subota, 16 Srpanj 2022 00:31
djelomob1.jpg