Listopad 26, 2022 928

Gošća emisije "Kolure o' bisera", Martina Markov doktorica prirodnih znanosti koja piše zelene priče za djecu, ali i odrasle

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U emisiji Kolure o Bisera koju vodi i uređuje Lucija Cvitan ugostiti smo Martinu Markov doktoricu prirodnih znanosti koja je od nedavno i spisateljica za djecu.

Sve je počelo 2008. godine, zbog ozlijeđene morske kornjače, koja je uskrsne blagdane provela u domu Martine Markov na otoku Murteru.

Kornjaču je njezin sin nazvao Leonardo, što je ponukalo Martinu da postane spisateljica i da svoje zvanje biologinje pretoči u edukativne Zelene priče čiji je poticanje na čuvanje i zaštitu prirode.

Danas u kolekciji ima desetak slikovnica, čiji su junaci upravo životinje: periska, pirka, puž bačvaš, galeb Marko.

”Počelo je kao zanimljiv hobi vezan uz moju struku, a postalo ozbiljnije kada sam odlučila napustiti siguran posao biologinje u Javnoj ustanovi NP Kornati te se baciti na nove izazove i postati poduzetnica. Tvrtka Eco Edu Media osnovana je u ožujku 2021. godine, a moja izdavačka djelatnost je započela krajem 2019. godine“ – rekla je Martina

Zelene priče Martine Markov su bogato ilustrirane edukativne priče obogaćene humorističnim elementima čija je radnja smještena u našim nacionalnim parkovima i parkovima prirode.

Pisane su s željom da se najmlađim čitateljima dočaraju ljepote tih zaštićenih područja koji kriju bogat i raznolik živi svijet, ali i vrijednu kulturnu baštinu.

Zbog izrazito edukativnog sadržaja unutar samih priča, detaljnih opisa likova i područja u kojima se radnja odvija te uputa o ponašanju za vrijeme posjeta, Zelene priče su prepoznate kao vrijedan edukativni alat za nastavu Prirode i društva i drugim nastavnim predmetima sukladno stručnom mišljenju Agencije za odgoj i obrazovanje.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 26 Listopad 2022 22:17
djelomob1.jpg