Siječanj 07, 2023 6311

I namještaj za blagovaonicu može biti trendy

I namještaj za blagovaonicu može biti trendy Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Uz lijepo namještenu blagovaonicu, svaki obrok postaje vrhunac okusa, ali i vizualni doživljaj. Blagovaonski namještaj visoke kvalitete, stvara ekskluzivan ugođaj i nudi prostor za odlaganje posuđa i pribora za jelo. Ali, ukoliko ste bez ideje kako opremiti ovaj važan dio stambenog prostora – nastavite sa čitanjem!

Trendovi opremanja doma mijenjaju se jako brzo, iz sezone u sezonu. Pored namještaja za dnevni boravak i kuhinje, koji trpe možda najviše promjena, blagovaonski namještaj je također trendi, i u vaša četiri zida može donijeti dašak ekskluzivnosti.

Svestrani namještaj lijepo će se uklopiti u svaku prostoriju. Bez obzira na to želite li svoju kuhinju ponovno opremiti lijepom blagovaonicom, odvojenu blagovaonicu trebate preurediti, ili biste blagovaonicu u sklopu dnevnog boravka nešto osvježili, u skladu sa modernim dizajnom.

Savjet: Kako ne biste nepotrebno potrošili puno novca na namještaj, dobro razmislite što vam točno treba. Fokusne točke u blagovaonici su, naravno, blagovaonski stol sa stolicama, mekana udobna fotelja ili sofa, komoda ili ormarić za pohranu, te veliki tepih. Najbolje je pronaći ravnotežu između praktičnog i modernog.

Dajte šansu vintage namještaju i okruglim oblicima

U nadolazećoj godini očekuje nas vintage namještaj od visokokvalitetnih materijala klasičnih boja, zaobljenih detalja i elegantnih tonova presvlaka. Ako ste od svojih roditelja naslijedili pojedine elemente ili čitavu garnituru namještaja, pomozite im da dožive drugo proljeće. Stari namještaj često je solidan, i ako je dobro izrađen, izgleda i otmjeno. Naravno, ne mora se nužno raditi o namještaju vaših baka i djedova ili roditelja. Pazite samo da komadi namještaja budu izrađeni od punog drva, poput bambusa, hrasta ili trešnje. Uložite malo više u blagovaonski stol i stolice, jer je to uglavnom središnja točka sobe.

Također, lukovi i okrugli oblici već neko vrijeme nalaze svoj put u dizajnu interijera. Sofe u obliku polumjeseca, stolice poput tulipana i jajeta, i okrugli tepisi, postupno su se udomaćili. Sada se ti trendovi nastavljaju. Pozdravite izdužena ogledala, detalje i svjetla u obliku gljiva. Ormari i komode imaju istu, zaobljenu budućnost.

Koji namještaj spada u blagovaonicu?

Klasični dizajn blagovaonice podrazumijeva:

  1. blagovaonski stol
  2. blagovaonske stolice
  3. vitrinu ili komodu.

Ovisno o raspoloživom prostoru, fotelja ili sofa se često dodaju u mnoge blagovaonice. Kolekcionarski predmeti, kao i porculan, mogu se divno izložiti kao ukras u vitrini, dok komoda pruža obilje prostora za pohranu posuđa. Za to možete iskoristiti i staru, bakinu komodu ili ormarić, koje ste malo obnovili i povratili im šarm. Općenito, kombinacija starih i novih komada još uvijek je jako popularna. Ipak, treba obratiti pažnju na određeni temeljni sklad cjelokupnog namještaja za blagovaonicu, koji se ogleda, primjerice, u upotrebi oblika, boja ili materijala.Ako nemate odgovarajuću vitrinu ili kredenc, ali biste željeli više prostora za pohranu u blagovaonici, korištenje komode je dobra alternativa. Za integriranu blagovaonicu, kada ima malo prostora na raspolaganju, kutna klupa je pametno rješenje. Može se opremiti modernim jastucima, a ispod sjedala, koja se preklapaju, nalazi se prostor za skladištenje svega što želite. Čak i klupe bez kuta osvajaju prostore blagovaonice, i mogu zamijeniti ili dopuniti stolice.

Popularni materijali: najpopularniji materijal za blagovaonski namještaj i dalje je drvo, s različitim dezenima površine. Ima topli izgled i ugodan osjećaj, što naglašava udobnost u prostoru. Naravno, dostupan je i namještaj od drugih materijala, poput kroma ili plastike. Zbog svoje otpornosti na vremenske uvjete, namještaj od plastike je idealan za blagovaonicu na balkonu ili u vrtu.

Dekoracija u blagovaonici

Dekoracija je ono što blagovaonici daje poseban štih i atmosferu. Uz osnovno uređenje blagovaonice, ne smije izostati ni dekoracija. Međutim, svaki dekorativni element treba koristiti razumno, kako ne bi preopteretio i narušio prostorni učinak. Murali ili slike u lijepim okvirima, veoma su popularan ukras. Vaze, zdjele ili neobični dodaci, također se često nalaze u ovom dijelu doma. Tepih ne samo da unosi toplinu i udobnost, već služi i kao zvučna izolacija kada se stolice pomiču. Na stolu, damast ili lan izgledaju posebno elegantno, dok su garniture od pamuka dovoljne za svakodnevnu upotrebu. Tu spada još i cvjetna dekoracija, te neizostavni svijećnjaci.

U današnje vrijeme, veliki izbor namještaja, kako za blagovaonicu, tako i za ostatak doma, možete pronaći u internet-trgovinama. Kupnja je ovdje veoma jednostavna, klikom na tipkovnici vašeg računala, a odabir i usporedba cijena i modela – bez stresa, iz udobnosti vlastitog doma.

djelomob1.jpg