Veljača 11, 2023 1507

Goran Mladenović u Županijskom bagatinu

"Koalicija" se raspada, najpoštenije bi bilo da župan Jelić da ostavku i raspišu se novi izbori

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U našoj političko informativnoj emisiji Županijski bagatin koju vodi i uređuje Lucija Cvitan gostovao županijski vijećnik sa nezavisne liste Stipe Petrina, gospodin Goran Mladenović

U uvodu voditeljica se osvrnula na stanje u Županiji, a njeno prvo pitanje vezano je za Upravna vijeća Županije.

- Upravna vijeća bi trebala biti servis Županiji koja bi pomogla u njenom upravljanju i raznim poslovima. Međutim ljudi koji čine upravna vijeća, koje je postavio župan Jelić nemaju stručnost, nego podobnost, kao što je to bilo prije u vremenima kada je vladao HDZ, što znači praktički ništa se novo nije desilo.

Kako komentira nedavnu prekinutu Županijsku skupštinu, bilo je sljedeće pitanje voditeljice.

- U biti ispada da mi stalno napadamo Župana, a on se jadan brani. Stvar je u tome da skoro dvije godine od kada smo u tzv. Koaliciji nismo imali nijedan konstruktivni zajednički sastanak. Nama ne preostaje ništa drugo nego ih javno prozivati za nerad.
Što je bit priče? Nas je birao narod, tako da mi Županijski vijećnici imamo veći legitimet nego oni koji rade u Županiji. Mi bi trebali napraviti suradnju sa Upravnim odjelima, da im budemo korektiv i skupa gradimo županiju, a ne da nam Upravni odjeli serviraju akte koje većina skupštinara ne razumiju pa samo dižu ruku na skupštini.
Vidim da se cijela ova priča oko koalicije raspada, tako da bi najpoštenije bilo prema svima da gospodin župan dade ostavku, predsjednik skupštine raspusti županijsku skupštinu i da idemo na ponovne izbore. To bi bilo prema našim građanima najpoštenije, a ne ovo stalno prepucavanje. – rekao je Goran

Cijeli razgovor pogledajte u video zapisu

djelomob1.jpg