Ožujak 03, 2023 1646

Razgovor s Lucijom Toprek povodom Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u BIH

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U emisiji POMALO Diadora TV-a voditeljici se iz Šibenika javila Lucija Cvitan koja je ugostila našu sumještanku Luciju Toprek, predsjednicu zajednice Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko Kninske županije.

Kad je osnovana zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko Kninske županije. Koliko broji članova i koji su ciljevi Zajednice? – bilo je prvo pitanje voditeljice Lucije Cvitan

- Naša zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko Kninske županije, osnovana je u ožujku 2006. godine i brojimo oko 600 članova. Djelujemo kao zajednica građana doseljenih iz BIH s ciljem njegovanja naših običaja, kulture, tradicije. Upravo to bogatsvo želimo i prenijeti na dobrobit županije u kojoj živimo. Te običaje i tradiciju prezentiramo svake godine u studenom u hotelu Olympia. Zatim na Uskrs organiziramo Turnir u tucanju jaja, a za vrijeme Korizme već 10 godina organiziramo Tjedan solidarnosti s Hrvatima i crkvom u Bosni i Hercegovini. Početak Tjedna je u subotu 04. ožujka u Kulturnom centru Vodice, a sutradan u Kninu. Gosti su nam Hrvatsko kazalište iz Travnika. Program je humanitarnog karaktera i sadržava predstavu te svete mise koje predvodi don Željko Marić, a namijenjen je za obnovu Katoličkog školskog centra Petar Barbarić Travnik.

Cijeli razgovor pogledajte u video zapisu ispod.

djelomob1.jpg