Ožujak 07, 2023 582

Kakve su šanse Hrvatske nogometne reprezentacije na Ligi Nacija?

Kakve su šanse Hrvatske nogometne reprezentacije na Ligi Nacija? pixabay/ilustracija
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Hrvatska se reprezentacija po prvi put uspjela plasirati u Final Four Lige Nacija. Final Four ili završni turnir sastojat će se od utakmica za prva četiri mjesta te će se igrati u lipnju 2023. u Nizozemskoj. Osim Hrvatske, za prva četiri mjesta natjecat će se Španjolska, Italija i zemlja domaćin, Nizozemska. 

Ostale zemlje dosad su se jednom plasirale na Final Four što se može činiti kao prednost nad našom reprezentacijom, no u obzir treba uzeti različite stvari koje Hrvatskoj mogu pomoći i odmoći u završnom turniru, a o dodatnim bonusima za sportska natjecanja može se otkriti na: https://kladionice-online.hr/favbet-bonus/.

Jake strane Hrvatske nogometne reprezentacije

Hrvatska se može ponositi s posljednje dvije pobjede nad Danskom i Austrijom koje su joj osigurale plasman na Final Four. Iako je 2018./2019. osvojila deveto mjesto, ovim je plasmanom pokazala kako može napredovati i na budućim natjecanjima. Jak poticaj reprezentaciji daje nedavni odličan rezultat na Svjetskom nogometnom prvenstvu te se očekuje visok moral cijele ekipe.

Kao i na mnogim dosadašnjim natjecanjima, glavni fokus je na Luki Modriću te se u njega polažu mnoga očekivanja. Modrić se u prošlosti itekako iskazao na natjecanjima te će se i sad velik broj taktika odvijati preko njega.

Osim poznatog Modrića, velike se nade polažu i u najmlađe igrače Joška Gvardiola, Lovru Majera i Bornu Sosu. Ovakav mladi sastav održava reprezentaciju u koraku s vremenom i na Svjetskom se prvenstvu pokazao kao uspješan.

Važnu ulogu odigrat će i golmanova pozicija na kojoj igra Dominik Livaković. Hrvatska je u povijesti imala odlične golmane, a izvrsnost se očekuje i od Livakovića.

Nakon rezultata na Svjetskom prvenstvu, Hrvatska nogometna reprezentacija može podignute glave ući u Final Four Lige Nacija, a uspjeh na tom turniru donijet će zaradu kako državi, tako i pratiteljima sporta. Svatko tko vjerno prati uspjehe reprezentacije, može iskoristiti svoje znanje o njenim dosadašnjim pobjedama i porazima te prognozirati ishod ovog turnira.

Potencijalni razlozi za brigu

Hrvatska nogometna reprezentacija mogla bi imati problema s postizanjem golova, što je pokazala na nekim od dosadašnjih natjecanja. S druge strane, dio sadašnjih igrača ima iskustva sa sudjelovanjem u Ligi Nacija i spremni su dati sve od sebe. 

Trener Zlatko Dalić ne stvara velik pritisak na igrače po pitanju nadolazećeg turnira te je u nekoliko navrata dao naslutiti kako Hrvatskoj ne leži Liga Nacija, no vjeruje u svoju momčad i njen uspjeh u lipnju.

djelomob1.jpg