Travanj 01, 2023 1804

Umjetna inteligencija zna zbijati šale: Pitali smo je za par prvo travanjskih na temu Grada Vodica

Umjetna inteligencija zna zbijati šale: Pitali smo je za par prvo travanjskih na temu Grada Vodica Pixabay
Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Prvi travnja, prvi april, April Fool's Day ili All Fool's Day samo su neki od naziva za ovaj dan koji je popularan gotovo diljem svijeta. Na prvi travnja obično se zbijaju šale s prijateljima, rodbinom, kolegama, poznanicima, ma s kime god želimo. Dakako, puno je ljepše kada se radi o šali koja je na kraju svima smiješna nego o onima koje obično nazivamo neslanim šalama.

Nešto novijeg datuma je program umjetne inteligencije pod nazivom ChatGPT.

ChatGPT ukratko omogućuje sporazumijevanje na prirodnom jeziku, a jedna je od rijetkih umjetnih inteligencija koja se može koristiti i na hrvatskom jeziku. Jednostavno rečeno, osoba može pitati u pismenom obliku ChatGPT što god poželi na jeziku na kojem poželi, a isti će koristiti sustav dubokog učenja kako bi na to pitanje odgovorio.

Pitali smo ga za par prvotravanjskih šala na temu grada Vodica, evo što nam je dogovorio.

Naravno, evo nekoliko prvotravanjskih članaka na temu Grada Vodica:

"Grad Vodice pokreće projekt uzgoja dalmatinskih kornjača" - https://www.vodice.hr/grad-vodice-pokrece-projekt-uzgoja-dalmatinskih-kornjaca/
U ovom prvotravanjskom članku, Grad Vodice navodno pokreće projekt uzgoja dalmatinskih kornjača u suradnji s lokalnim udrugama za zaštitu prirode. Naravno, riječ je o šali za prvi april.

"U Vodicama se gradi replika Kipa slobode" - https://www.vodice.com/vijesti/u-vodicama-se-gradi-replika-kipa-slobode/
U ovom prvotravanjskom članku, navodno se u Vodicama gradi replika Kipa slobode, po uzoru na poznati kip koji stoji u New Yorku. Navodno će kip biti postavljen na vrhu brda iznad Vodica, ali naravno, riječ je samo o šali za prvi april.

"Grad Vodice najavljuje gradnju podmorskog tunela do otoka Prvića" - https://www.infovodice.com/vodic/grad-vodice-najavljuje-gradnju-podmorskog-tunela-do-otoka-prvica/
U ovom prvotravanjskom članku, Grad Vodice navodno najavljuje gradnju podmorskog tunela koji bi povezao Vodice s otokom Prvićem. Prema navodima članka, tunel bi bio dug 2 kilometra i bio bi otvoren za promet krajem iduće godine. Naravno, riječ je samo o šali za prvi april.

"U Vodicama održana prva utrka dronova" - https://www.vodice.com/vijesti/u-vodicama-odrzana-prva-utrka-dronova/
U ovom prvotravanjskom članku, navodno se u Vodicama održala prva utrka dronova koja je privukla veliki broj sudionika i posjetitelja. Prema navodima članka, utrka je bila organizirana u suradnji s lokalnim dron klubom, a pobjednik je dobio nagradu od 10 000 kuna. Naravno, riječ je samo o šali za prvi april.

"Grad Vodice uvodi besplatni WiFi na svim plažama" - https://www.vodice.hr/grad-vodice-uvodi-besplatni-wifi-na-svim-plazama/
U ovom prvotravanjskom članku, Grad Vodice navodno uvodi besplatni WiFi na svim plažama u gradu. Prema navodima članka, WiFi će biti dostupan 24 sata dnevno, a posjetitelji će moći koristiti internet i surfati dok se sunčaju na plaži. Naravno, riječ je samo o šali za prvi april.

"U Vodicama otvoren prvi restoran pod morem" - https://www.infovodice.com/vodic/u-vodicama-otvoren-prvi-restoran-pod-morem/
U ovom prvotravanjskom članku, navodno se u Vodicama otvorio prvi restoran pod morem koji poslužuje jela i pića dok gosti sjede u podvodnim kabinama i promatraju morski život oko sebe. Prema navodima članka, restoran je otvoren na lokaciji blizu uvale Makirina, a već je privukao veliku pozornost i interes publike. Naravno, riječ je samo o šali za prvi april.

djelomob1.jpg