Travanj 12, 2023 1142

Ogorčeni Slovenci dijele svoje priče: Hrvatska obala postala najskuplje turističko odredište u Europi!

Ogorčeni Slovenci dijele svoje priče: Hrvatska obala postala najskuplje turističko odredište u Europi! Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Uvođenje eura u Hrvatskoj već ostavlja posljedice, a cijene ugostiteljskih usluga na Jadranu su skočile u nebo i prije sezone. Hrvati su svjesni ove činjenice, a sada su se u to uvjerili i naši susjedi Slovenci.

Topli proljetni dani i produženi uskrsni vikend su mnoge privukli na hrvatsku obalu, a Slovenci su, osim odmora uz more, kući ponijeli i prazne novčanike, piše Sobotainfo.com.

Tako je u posljednjih nekoliko dana Facebook prepun komentara ogorčenih Slovenaca koji su šokirani iznimno visokim cijenama u Hrvatskoj.

Posebno su aktivni u Facebook grupi 'Kampiranje je zakon' gdje je objavljena fotografija računa iz jednog restorana u porečkom kampu.

Naime, jedna Slovenka je naručila dva decilitra vina i dvije kugle sladoleda. Cijena? 24 eura...

Slično se dogodilo i poznatom slovenskom ugostitelju koji vodi lanac burger bara Lars & Sven. Prije nekoliko dana posjetio je Umag te na Facebooku podijelio fotografiju računa iz jedne konobe. Jednu porciju lignji platio je čak 28 eura.

- Što je najgore, lignje uopće nisu bile jadranske - napisao je razočarani Slovenac.

Dodao je kako je možda i za Hrvatsku došlo vrijeme otriježnjenja.

Zgroženi Slovenci su također objavljivali cijene pića i palačinki na običnim štandovima. Korisnica grupe 'Kampiranje je zakon' je objavila da jedna palačinka s Nutellom u Poreču košta 6,50 eura, a pivo u jednom od porečkih restorana 5,10 eura.

- Ovo je bolesno. Mislim da ćemo se morati vratiti navici iz starih vremena kada smo sve nosili sa sobom - dodala je u komentaru korisnica.

Kako bilo, cijene na hrvatskoj obali su već skočile u nebo, iako ljetna sezona službeno počinje tek s prvosvibanjskim praznicima.

- Kakve li će tek biti cijene u glavnoj turističkoj sezoni - pitaju se naši susjedi.

djelomob1.jpg