Travanj 20, 2023 371

Župan Marko Jelić u emisiji Županijski bagatin: "Cilj nam je stvoriti društvo jednakosti"

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U emisiji Županijski bagatin koju vodi i uređuje Lucija Cvitan gostovao je Šibensko-kninski župan Marko Jelić. Jelić je dao pregled rezultata rada Šibensko-kninske županije u prve dvije godine njegovog mandata.

Kada je upitan o postignućima, Jelić je rekao da je njegov primarni cilj bio uspostaviti sustav u kojem bi djelatnici radili pod jednakim uvjetima na temelju svojih sposobnosti, a ne na temelju klijentelizma.

Nadalje, Jelić je naveo nekoliko uspješnih projekata, uključujući pomoć poduzetnicima kroz subvencioniranje kamata, povećanje financijske potpore sportskim klubovima i kulturnim programima te povećanje financiranja projekata na pomorskom dobru za jedinice lokalne samouprave uz obalu za 150%. Također, županija je uložila značajna sredstva u obnovu sportskih dvorana i škola, kupila šest novih sanitetskih vozila te pomogla poljoprivrednicima i tradicijskoj brodogradnji.

Jelić je također najavio osnivanje nove stranke nezavisnih političara u svibnju.

O programu stranke i koji će se nezavisni političari pridružiti, Jelić je rekao da želi društvo jednakosti i da imaju pravo razvijati se jednako kao i ostali. Neke od osoba koje bi se mogle pridružiti stranci su gradonačelnik Knina, načelnik Tribunja, nezavisni vijećnici Drniša, načelnik Pirovca i drugi nezavisni političari.

Kada je upitan o Zakonu o izbornim jedinicama, Jelić je rekao da je sadašnji zakon nepošten, osobito za Šibensko-kninsku izbornu jedinicu, jer glas u našoj županiji vrijedi 20-30% manje nego u Slavoniji i da ga treba pod hitno mijenjati.

Više u video prilogu.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 20 Travanj 2023 23:01
djelomob1.jpg