Travanj 22, 2023 463

Županijski bagatin: Intervju sa šibenskim gradskim vijećnikom Ivanom Rajićem

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U emisiji "Županijski bagatin", koju vodi i uređuje Lucija Cvitan, nedavno je gostovao šibenski gradski vijećnik SDP-a, gospodin Ivan Rajić. Tijekom intervjua, voditeljica je postavila nekoliko pitanja na koja je Rajić dao svoje mišljenje.

Jedno od pitanja bilo je vezano uz reforme mjesnih samouprava u Šibeniku, budući da grad ima 45 gradskih četvrti i mjesnih odbora. Rajić smatra da bi bilo dobro provesti određene promjene u tom području kako bi se povećala efikasnost rada mjesnih samouprava. Naglasio je da se neke od gradskih četvrti razlikuju po broju stanovnika i da bi se stoga trebalo prilagoditi njihov rad specifičnostima i potrebama svake od njih.

Drugo pitanje bilo je o mogućoj promjeni Zakona o izbornim jedinicama. Rajić smatra da bi bilo korisno razmotriti tu opciju s obzirom na to da se trenutni zakon primjenjuje već dugi niz godina i možda bi se moglo pronaći bolje rješenje. Međutim, naglasio je da bi takva promjena trebala biti dobro osmišljena i usklađena s potrebama svih strana.

Komentirajući nedavnu ostavku direktora Vodovoda i odvodnje, g. Martinovića, Rajić je izrazio mišljenje kako je ta ostavka početak kraja suradnje Hrvoja Zekanovića i HDZ-a

Na kraju, Rajić je dao svoj osvrt na rad Zajednice sportova Grada Šibenika.

Cijeli razgovor pogledajte u video prilogu.

Poslijednja izmjena dana Subota, 22 Travanj 2023 14:11
djelomob1.jpg