Svibanj 27, 2023 502

Dožupanica Iris Ukić Kotarac: Župan Jelić koristi javne resurse za gradnju svoje političke karijere

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

U posljednjoj epizodi emisije "Županijski bagatin", koju uređuje i vodi Lucija Cvitan, dožupanica Iris Ukić Kotarac podijelila je svoje mišljenje o nizu aktualnih pitanja. Glavne teme razgovora bile su zapošljavanje građana u javnim i državnim službama u Šibensko-kninskoj županiji, problemi s kojima se suočavaju upravni odjeli županije za zdravstvo i prosvjetu te politička karijera župana Jelića.

Ukić Kotarac je kritizirala upravne odjele županije za zdravstvo i prosvjetu, tvrdeći da njihov rad nije efikasan zbog preostalog kadra instaliranog od strane bivše vlasti.

"Sama nesposobnost odjela je rezultat nedostatka iskustva novopostavljenih kadrova prije izbora," izjavila je dožupanica. Posebno je kritizirala rad pročelnice za prosvjetu, znanost, kulturu, sport i nove tehnologije, koja je, kako tvrdi Ukić Kotarac, često odsutna zbog bolovanja ili dopusta, dok njena zamjena, kolega iz ureda postiže bolje rezultate.

Ukić Kotarac je predložila da pročelnica, koja je na početku mandata izjavila da želi biti samo službenica, zamijeni mjesto s kolegom. No, njen prijedlog nije prihvaćen od strane župana Jelića.

Kritizirajući županovu odluku, Ukić Kotarac je izjavila: "Župan Jelić očito ne želi mijenjati postojeći status quo. Njegova nespremnost za provođenje promjena je način na koji gradi svoju političku karijeru, što je na štetu županije."

Voditeljica emisije, Lucija Cvitan, upitala je dožupanicu kako županova kandidatura u novoj stranci Akcija za promjene utječe na njegov rad u županiji. Dožupanica je odgovorila da je primijetila kako župan Jelić koristi javne resurse za odlazak na razne seminare i konferencije, često izvan granica županije, čime na uštrb javnog novca gradi svoju političku karijeru.

Što se tiče uspjeha njegove političke karijere na sljedećim parlamentarnim izborima, Ukić Kotarac vjeruje da će se situacija razviti kao kod stranke MOST.

Cijeli razgovor s dožupanicom Iris Ukić Kotarac možete pogledati u video prilogu.

Poslijednja izmjena dana Subota, 27 Svibanj 2023 20:41
djelomob1.jpg