Svibanj 27, 2023 1889

Zdravlje na prvom mjestu: 'Aktivna Hrvatska' okupila rekordan broj građana

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Vodice, 27. svibnja 2023. - Pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora, projekt "Aktivna Hrvatska" nastavlja s radom. Nakon dvije godine pandemije koje su obilježile manjak masovnih treninga, građani Vodica pokazali su koliko su ovakvi trenuci nedostajali - odaziv na tradicionalni trening bio je rekordan.

Održan na Trgu hrvatskih mučenika, prostor je ove godine bio pretijesan za sve zainteresirane. Trg je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, šaljući snažnu poruku o važnosti redovne tjelesne aktivnosti. Uz samo vježbanje, prostorom je vladala pozitivna energija, vitalna za naše tjelesno i psihičko zdravlje.

"Unatoč neizvjesnosti zbog kiše, vrijeme se smirilo, a sunce se pojavilo. Građani su pokazali koliko su željni vježbi i edukacija koje su nam u dvije pandemijske godine itekako nedostajale", ističe se iz organizacijskog tima. Treninge je, uz ambasadoricu i voditeljicu projekta Renatu Sopek, vodio i kineziolog Patrik Kramarić. Renata je izjavila: "Vodice u srcima našeg tima imaju posebno mjesto. Svake se godine s radošću vraćamo, sve je više vježbača, a i sve su spremniji, pa im lukavo svake godine pojačavamo tempo treninga!"

Na događaju je prisustvovao i gradonačelnik Ante Cukrov, koji je u svom govoru naglasio važnost tjelesne aktivnosti i potaknuo sve građane na redovito vježbanje za očuvanje zdravlja.

Projekt "Aktivna Hrvatska" moguć je zahvaljujući podršci mnogih partnera. TZ Vodice i Grad Vodice kao domaćini te Podravka kao jedan od ključnih partnera kontinuirano ulaže u unapređenje i razvoj nutritivno adekvatnih proizvoda koji potiču zdravu, uravnoteženu i održivu prehranu potrošača.

Za hidraciju vježbača brinuli su se Jana i Mivela, kao idealni saveznici za prirodno osvježenje uz trening. Ostali partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – čista snaga, Mentalni trening, Definicija Hrane, Bluesun hotel

Poslijednja izmjena dana Subota, 27 Svibanj 2023 20:48
djelomob1.jpg