Lipanj 14, 2023 1369

4 rečenice koje mogu promijeniti vaš brak na bolje!

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U braku je lako biti lijen kada je komunikacija u pitanju. Ali riječi su moćne. Ako vaš brak ima problema, možete promijeniti svoj brak pažljivim odabirom riječi. 

Evo 4 rečenice koje mogu promijeniti vaš brak na bolje!

Reci mi što misliš i osjećaš.

Možemo biti toliko zaokupljeni svojim svakodnevnim obavezama da smo sretni samo što preživimo dan. Ali, povezivanje je ključ dugovječnosti. A ako se želimo povezati, moramo usporiti i saslušati druge.

Ključno pitanje koje možete postaviti, a koje će promijeniti vaš brak je jednostavno: "Što misliš i osjećaš?" Naravno, ako ćete postaviti ovo pitanje, morate biti spremni slušati. I morate biti spremni ozbiljno shvatiti ono što druga strana kaže umjesto da to ignorirate.

Molim te, oprosti mi.

Neke stvari je lakše reći nego druge. I dok je "oprosti" važna riječ, često je neadekvatna. Reći "Žao mi je" je jednostrano.

Zato traženja oprosta ima moć promijeniti vaš brak. Traženje oprosta daje drugoj strani moć da kaže da ili ne. Iako ovo svakako može izazvati neslaganje, mnogo je vjerojatnije da će dovesti do pomirenja.

Volim ovo kod tebe.

Kako godine prolaze, možda ste već malo otupjeli na ono što volite kod svog muža ili supruge i usredotočili se na stvari koje vas iritiraju. 

Jednostavna praksa koja može promijeniti vaš brak jest naučiti artikulirati stvari koje volite kod supruga ili supruge. Morate obratiti pozornost i morate biti voljni progovoriti, čak i ako vam je neugodno. Davanje pozornosti onome što vaš suprug radi dobro i što volite kod njega ne samo da ga nagrađuje, već i skreće vašu pozornost s negativnih stvari i usmjerava je na stvari koje su dobre.

Osjećam se...

Dok mnoge žene otvoreno govore o svojim emocijama sa svojim prijateljicama, kada razgovaramo sa svojim muževima, želimo da nam čitaju misli. S druge strane, muškarci zadržavaju svoje osjećaje kao rezultat kulturoloških ideja o tome što znači "biti muškarac" ili zato što razgovor o osjećajima nije za njih.

Ako želite promijeniti svoj brak, naučite podijeliti sa svojim mužem kako se osjećate i dajte mu prostora i vremena da on izrazi svoje osjećaje.

Izvor: Mamin kutak

Foto: Freepik

djelomob1.jpg