Lipanj 22, 2023 1475

Koncert Big Banda Vodice 2023. - Noć koja slavi glazbu

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

Na rivi u Vodicama održao se koncert Big banda Vodice. Ovaj nezaboravan glazbeni događaj bio je dio obilježavanja Svjetskog dana glazbe 22.06.2023.

Koncert je otvoren izvedbom skladbe "Chicken" u aranžmanu Kris Bergea. Prvi set nastavio se s "Smooth Operator" od Shade u aranžmanu Borisa Mijagova, "Girl from Ipanema" u aranžmanu Roger Holmsa, te klasikom hrvatske dive Josipe Lisac, "O jednoj mladosti", u aranžmanu Mate Anića uz vokalnu pratnju Tajne Zorice.

Drugi set koncerta obilježili su komadi poput "Lone Star" i "San Antonio Rose" aranžera Ante Jeličića, "Cry me a River" Jerry Nowaka, "Don't Know Why" od Norah Jones u aranžmanu Paula Murtha, te "All of me" u aranžmanu Johna Farlya. Na polovici drugog seta, publici se vokalnom izvedbom ponovno pridružila Tajna Zorica.

Big-bandovski glazbeni izraz pokrenut je 2000. godine jer je Uprava Vodičke glazbe željela omogućiti svojim članovima glazbeno usavršavanje a javnosti slušanje poznatoga nam big-band muziciranja. Stručni voditelji Big Banda bio je profesor Mihajlo Bošnjak.

Današnji sastav banda uključuje mnoge talentirane glazbenike: na saksofonima su Liubomyr Havryiuk, Vicenco Ivas, Marino Perović, Krešimir Validžić, Tomislav Milačić, Silvio Šoda i Ines Giuseppa Simić. Marko Cukrov, Tonči Tošić i Šimun Dučić sviraju trombon, dok su na trubama Bruno Fržop, Toni Trcera, Ante Cukrov, Ante Marić i Mario Unić. Umjetnički voditelj Ante Jeličić na klaviru, Ivan Kustić na gitari, Ante Juričev Martinčev na bas gitari, te Ivan Burić i Bartol Pelajić na bubnjevima i udaraljkama, upotpunili su sastav. Tajna Zorica je bila na vokalima.

Treći set ovog koncerta obuhvatio je izvedbe skladbi "Big city" u aranžmanu Mate Anića, "Cissy Strut" u aranžmanu Ricka Sticela, i "Manteca" u aranžmanu Mike Tomara.

Koncert je priveden kraju uz zahvale upućene Željku Andriću, koji je bio ključan za ponovno pokretanje rada banda 2020. godine. Zahvaljivanje se nastavilo prema Gradu Vodicama i turističkoj zajednici na potpori, te aranžerima članovima Big banda Vodice: Anti Juričev Martinčevu Coti, Mati Aniću i Anti Jeličiću. Na kraju su zahvalili publici koja je svojim prisustvom uveličala ovaj događaj.

Za kraj, Big Band Vodice izveo je "Ain't Nobody" od Shaka Kana u aranžmanu Mate Jelića, "Sir Duke" u aranžmanu Dave Volpa, te "Knock on Wood" u aranžmanu Roger Holmsa, ostavljajući publiku očaranu i željnu još ovakvih glazbenih spektakala.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 22 Lipanj 2023 12:36
djelomob1.jpg