Srpanj 01, 2023 2584

Započeo sedmi Vodice Street Festival: Devet dana umjetnosti, kreativnosti i zabave

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Večeras, 1. srpnja, u organizaciji Turističke zajednice Vodice, svečano je otvoren sedmi po redu Vodice Street Festival. U srcu našeg grada, ulice, trgovi i kale preplavljeni su veseljem, šarenilom i nezaboravnom atmosferom.

Ovogodišnji Vodice Street Festival, najveseliji i najšareniji vodički događaj, trajat će devet dana. Tijekom ovog perioda, posjetitelji svih generacija imat će priliku pronaći kutak za opuštanje, kreativnost i zabavu.

Kao centralni događaj otvorena je izložba ukrajinske umjetnice Ksenije Noryk, nazvana "Vodički motivi". Gosti su bili srdačno pozdravljeni od strane Anite Franin Pečarica, direktorice ureda TZ Vodice, i gradonačelnika Ante Cukrova.

"Osobno bih volio da festival traje puno duže kako bi sve ove programe, izložbe usmjerili u ovaj naš stari centar, kale i uličice i da ih maksimalno oživimo. Trudit ćemo se da svake godine učinimo jedan mali korak više. Cilj nam je da izlagači budu iz Vodica kako bi prezentirali gostima naše umjetnike", izjavio je gradonačelnik Cukrov.

Ksenija Noryk, autorica izložbe, predstavila je 50-ak svojih radova nastalih tijekom perioda kada je boravila u Vodicama kao gost, ali i tijekom protekle godine kada se preselila u Vodice.

Za sutra, 2. srpnja, drugi dan festivala, posjetitelje očekuje bogat program: prodajna izložba rukotvorina i umjetničkih radova, radionica "More i mi", Galerija pod zvijezdama sa izložbom Ksenije Noryk "Vodički motivi", radionica "Zastavice", dječja predstava "Eko zeko traži mamu", Family show "Svijet čarolije", te koncert dua Pay per View. Sve aktivnosti kreću od 19:30, uz različite lokacije na kaletama i đardinu, do rive od 21:00.

Vodice Street Festival predstavlja savršenu priliku za sve posjetitelje da se opuste, zabave i uživaju u umjetnosti i kreativnosti. Vidimo se!

djelomob1.jpg