Srpanj 07, 2023 1364

Neven Srdarev i "Vječno vraćanje istog" na Vodice street festivalu

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

 Večeras je otvorena izložba radova Nevena Srdareva pod nazivom „Vječno vraćanje istog“ u sklopu Vodice street festivala. Izložba je smještena u atraktivnoj lokaciji, kaleti ispod Čorićevog turnja, a svečanom otvaranju prisustvovali su brojni gosti, među kojima i gradonačelnik Ante Cukrov dir. ureda TZ Vodice te organizatorica festivala Anita Franin Pečarica.

Gradonačelnik Cukrov iskazao je zadovoljstvo što je izlagač domaći umjetnik. Uz divljenje prema veličini formata Srdarevih radova, gradonačelnik je naglasio kako je ključno Vodicama osigurati adekvatan izložbeni prostor. Ovom prigodom izrazio je namjeru da pokrene inicijativu za stvaranje takvog prostora.

Predsjednica Likovne udruge More, Manuela Srdarev, istaknula je da je Neven Srdarev suosnivač udruge te da aktivno sudjeluje već 30 godina. Izložba predstavlja deset Srdarevih radova, naglasila je Manuela Srdarev.

Rođen 1954. godine u Vodicama, Neven Srdarev je svoj likovni put započeo nakon povratka iz Švicarske 1999. godine. Nakon dugogodišnjeg boravka u inozemstvu i rada u ugostiteljstvu, vratio se likovnosti, koju od milja zove svojom 'starom prijateljicom'. Njegova umjetnost, koja seže od crteža olovkom do radova u akrilu na platnu, odražava njegov evolutivni pogled na svijet i osobni umjetnički izraz.

Dugogodišnji rad u umjetnosti rezultirao je brojnim izložbama, među kojima su mu posebno dragi oni u suradnji s Likovnom udrugom More. Povratkom u Vodice, Srdarev je pronašao novu inspiraciju u kamenim i cvjetnim motivima Dalmacije, zamjenjujući hladnoću svojih ranijih tzv. 'sivih' radova toplinom mediteranskog krajolika.

Srdarev je suosnivač nekoliko likovnih udruga, među kojima su Hrvatska udruga likovnih djelatnika "Kravata" iz Züricha i Likovna udruga More u Vodicama. Kroz svoj rad i sudjelovanje u ovim udrugama, Srdarev je ostavio značajan trag u kulturnom životu Vodica.

Poslijednja izmjena dana Subota, 08 Srpanj 2023 00:44
djelomob1.jpg