Srpanj 09, 2023 900

Beata & Graffita: Mali parapet oživio kroz kreativnost mladih

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Svježe boje, umjetnički graffiti, jedinstveni stil i obnovljeni glazbeni program - sve su to sastojci koji su sinoć oživjeli jedno od kultnih mjesta druženja vodičana, Mali Parapet. Taj događaj obilježila je šesta godišnja manifestacija Beata & Graffita, organizirana pod kapom Udruge Mladih Bokon.

Građani i turisti nisu ostali ravnodušni na ovaj očaravajući doživljaj. Prizor mladih umjetnika kako stvaraju šarene graffiti na platnu oduševio je sve koji su se našli na tom mjestu. Ipak, unatoč privlačnosti za turiste, cilj ovog događaja bio je prvenstveno poticati kreativnost i samostalnost lokalne mladeži.

Udruga Mladih Bokon, osnovana 2017. godine u Vodicama, posvećena je promicanju kulture, umjetnosti i kreativnosti među mladima. Njihov cilj je pružiti mladima priliku za samoostvarenje, koristeći sve raspoložive resurse, ideje i znanja u pojedinim aktivnostima. Udruga stavlja naglasak na poticanje mladih na stvaranje i uživanje u kreativnosti.

Izložbe, koncerti, radionice - sve su to aktivnosti koje Udruga provodi s ciljem zabave i edukacije u sferi kulture i umjetnosti. Kroz ove događaje, prikazuje se stvaralaštvo mladih u Vodicama i okolici.

Manifestacija Beata & Graffita, kao najistaknutiji događaj Udruge, služi kao platforma za mlade umjetnike da pokažu svoj talent, inspiriraju svoje vršnjake i unaprijede lokalnu umjetničku scenu. 

djelomob1.jpg