Srpanj 09, 2023 1503

Završetak vodičkog uličnog festivala obilježen otvorenjem izložbe Roka Ivande

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

Završetak vodičkog uličnog festivala obilježen je u nedjelju, 09. srpnja, otvorenjem tradicionalne izložbe umjetnika, Roka Ivande. Izložba je počela u 21.30 sati, a zidovi kampanela vodičke crkve prekriveni su bili bojama umjetnosti.

Otvorenju izložbe, pored samog autora, prisustvovali su i gradonačelnik Ante Cukrov, direktorica ureda Turističke zajednice Vodice i organizatorica festivala Anita Franin Pečarica, predsjednica Likovne udruge More Manuela Srdarev, kao i mnogi drugi uzvanici i gosti.

Anita Franin je izjavila: "I ove godine vodički ulični festival ispunio je sva očekivanja. Šarenilo boja, izložbe, radionice, predstave i koncerti obilježili su i ovogodišnji Vodice street festival koji je trajao devet dana, a zatvaramo ga tradicionalno Rokinom izložbom".

Gradonačelnik je istaknuo svoju podršku likovnom radu Roka Ivande, koji svoj život posvećuje umjetnosti.

Predsjednica LU More, Manuela Srdarev, predstavila je Roka Ivandu i istaknula da će ova izložba, kroz bogati opus Ivande i tehnike koje koristi, ponovno potvrditi da se radi o velikom umjetniku čija su djela vrijedna divljenja.

Izložba pod nazivom "Ritam ljeta" sastoji se od 21 slike na platnu veličine 100x70cm i podijeljena je u 3 cjeline: Jazz marine, Styl 80-tih, i Krajolik landscape, kako nam je objasnio umjetnik Roko Ivanda. Izložba predstavlja kolekciju autentičnih i posebnih slika koje odišu umjetnikovom osobnošću.

"Sa zahvalnošću, pred sam početak dolaska raznih profila ljudi iz cijelog svijeta, te za svoje cijenjene kolekcionare, predstavljam recentnu kolekciju 2023 suvremene likovne umjetnosti, na svoj autorski, nadam se, autentični način", dodaje Ivanda.

Osim izlaganja svojih umjetnina na najstarijim vodičkim zidovima, Roko Ivanda imao je čast okupiti kolege umjetnike izlagače na posljednji dan street festivala. S obzirom na sveprisutnu umjetnost koja "zove" sa svakog kantuna, nije teško razumjeti zašto.

djelomob1.jpg